La primera gran actualització del Windows 10, a partir del 2 d'agost

Les novetats seran gratuïtes pels usuaris de la darrera versió del sistema operatiu de Microsoft | Ja hi ha més de 350 milions d'ordinadors amb la darrera versió del sistema operatiu de la companyia de Redmond

La seguretat i l'eficiència, entre els àmbits que més novetats rebran a l'actualització de Windows 10 d'aquest agost
La seguretat i l'eficiència, entre els àmbits que més novetats rebran a l'actualització de Windows 10 d'aquest agost | Microsoft
Redacció
29 de juny del 2016
Actualitzat el 25 de març del 2017 a les 7:50h
Microsoft ha anunciat aquest dimecres la data de la que serà la primera gran actualització del seu darrer sistema operatiu, el Windows 10. Amb el nom d'Anniversary Update, es va anunciar durant la conferència de desenvolupadors que es va celebrar al març, i començara a arribar als usuaris a partir del 2 d'agost.

Les novetats: seguretat, eficiència i millores per tots els dispositius

Les principals novetats d'aquesta actualització es centren, per Microsoft, en la seguretat. Per un costat, Windows Hello vol facilitar la gestió de contrasenyes a partir de l'ús de l'empremta en els equips que disposin de lector biomètric, i per l'altre, diverses millores al sistema de protecció inclòs al mateix sistema operatiu, Windows Defender. En aquest darrer àmbit, els usuaris d'empresa disposaran de noves eines com l'Advanced Threat Protection del Defender per investigar i respondre als atacs, i Windows Information Protection contra les filtracions accidentals de dades.

Per a pantalles tàctils, sobretot en tauletes, també en destaca Windows Ink, per l'ús de llapis òptics per escriure com si es fes en paper, que s'integrarà amb eines del sistema com el navegador Edge o els mapes de Microsoft. Cortana, l'assistent virtual, també tindrà algunes noves funcionalitats, com l'accés en pantalla bloquejada o la possibilitat de desar i recordar informació.

El nou navegador web, Microsoft Edge, que ha de substituir l'Internet Explorer, també té novetats: menys consum d'energia, l'arribada d'extensions per incloure-li funcionalitats, i millores d'accessibilitat. Finalment, la integració de jocs entre un Windows 10 i una XBox mantenint el progrés o una nova aplicació de configuració d'ordinadors per escoles completen les novetats de la nova actualització.

L'estratègia per escollir dates

La companyia ha anunciat també que hi ha més de 350 milions d'ordinadors amb Windows 10 i que, per tant, poden descarregar sense cost l'actualització. Probablement aquest és un dels elements que es va tenir en compte a l'hora d'escollir la data a partir de la qual començaria a oferir-se: començar durant el mes d'agost farà que, sobretot en ordinadors de llocs de treball, l'actualització en molts casos es posposi fins entrat el setembre.

D'aquesta manera, es fa un primer pas per evitar problemes de saturació, triant un moment on alguns usuaris poden ser lluny dels seus ordinadors -i, per tant, haver-los deixat aturats. I malgrat tot, s'haurà hagut de pensar en clau pessimista comptant que hi pugui haver un número elevat de descàrregues durant els primers dies.
Arxivat a