​Barcelona exigeix que les irregularitats no endarrereixin més la Sagrera

L'Ajuntament demana una reunió del consorci Barcelona Sagrera Alta Velocitat el juliol | ERC demana destituir la ministra Pastor i el PP creu que "funciona" el control sobre l'obra pública

La Guàrdia Civil a la seu d'Adif a la Sagrera
La Guàrdia Civil a la seu d'Adif a la Sagrera | Europa Press
Europa Press
28 de juny del 2016
Actualitzat a les 18:40h
La tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, ha reclamat aquest dimarts tota la informació sobre les presumptes irregularitats en les obres de l'estació de la Sagrera, i ha exigit "garantir que no afectin més els retards" en la infraestructura. Sanz ho ha dit, preguntada en roda de premsa, després que la Guàrdia Civil hagi detingut 14 persones en una operació per presumpte sobrecost de més de 82 milions en les obres de l'AVE a la Sagrera, assumpte que ha tractat amb el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez Pomar.

Ha assegurat que Gómez Pomar li ha explicat que no té més informació que la publicada, i Sanz ha insistit que "és absolutament necessari i indispensable tenir tota la informació per aclarir qualsevol ombra de dubte davant dels veïns". "Som els que estem donant la cara constantment davant dels veïns afectats per aquesta fractura urbana", ha dit Sanz, que ha demanat que el consell d'administració de Barcelona Sagrera Alta Velocitat es reuneixi aquest juliol per abordar l'assumpte.

El consistori respecta el procés que està desenvolupant la Fiscalia i l'Ajuntament "decidirà si se suma al que acabi decidint la Fiscalia" una vegada ho faci, ha assenyalat Sanz, qui ha tornat a criticar que transmetessin la informació sobre les presumptes irregularitats a l'Ajuntament a última hora a una reunió sol·licitada pel consistori i no pel ministeri, ha dit. Ha defensat que s'han de canviar aspectes dels processos d'adjudicacions i licitacions per evitar modificacions en els preus inicials que dificulten saber exactament el cost de l'obra, i ha asseverat: "Exigim que es desenvolupin totes les mesures que impedeixin que torni a passar".

Les reaccions de l'oposició municipal

El líder d'ERC a l'Ajuntament, Alfred Bosch, ha insistit a demanar la destitució de la ministra de Foment en funcions, Ana Pastor, per les presumptes irregularitats i l'ocultació "d'una auditoria secreta", després que el dimecres passat l'Ajuntament ja en demanés la dimissió a petició dels republicans. Bosch també ha demanat compensar els veïns pel retard de les obres. Carina Mejías (C's) ha exigit "responsabilitats" i reprendre les obres l'abans possible. Per contra, Alberto Fernández Díaz (PP) ha sostingut que la investigació "demostra que els mecanismes de control sobre l'obra pública estan funcionant".

Segons el líder de CiU, Xavier Trias, el govern espanyol no li va notificar durant la seva etapa com a alcalde de la ciutat que el motiu de la paralització de les obres fos la investigació, tal com el mateix govern espanyol defensa. "Com a alcalde mai no em van dir que es paralitzaven les obres per aquest fet. Crec que a Colau tampoc no se l'ha informat. És impresentable i no tenen cap lògica", ha dit.
Arxivat a