Homs veu un PP «eufòric però impotent»

El dirigent de CDC diu que “ningú sap com coi acabarà tot això” | Pensa que el PSOE pot estar en condicions de sumar suports per una investidura | "Si Jorge Fernández Díaz creu que perquè el PP ha quedat primer ja està lliure de corrupció, s'equivoca"

27 de juny del 2016
Actualitzat el 28 de juny a les 7:09h

Francesc Homs, aquest dilluns, en roda de premsa. Foto: ACN


Fer els possibles per foragitar el Partit Popular de La Moncloa, evitar unes terceres eleccions i posar la força de CDC al servei de Junts pel Sí i del president Carles Puigdemont són els objectius de Convergència després del 26-J. Francesc Homs ha comparegut després de la reunió de la direcció de CDC per valorar els resultats del 26-J. Ha explicat que han fet una campanya contra-pronòstic, que es va plasmar en el xoc entre els sondejos i el resultat final. Ha tornat a dir que els resultats no l'han satisfet plenament, però que en el context en què s'han produït les eleccions, a Convergència ha quedat un regust positiu.

Homs ha recordat les quinze condicions presentades en l'inici de la campanya per investir un candidat a la presidència, entre les quals hi ha el referèndum. Ha dibuixat un PP "eufòric però impotent". Per contra, el PSOE, malgrat perdre, és qui pot decidir. Homs ha assegurat que cap de les combinacions possibles a l'hemicicle l'entusiasma, però ha subratllat que el PP toparà amb moltes dificultats per sumar suports. En canvi, el PSOE, si decideix moure peça, "pot estar en condicions de seure en una taula prou forces per assolir una investidura".

Sobre els qui anuncien un afebliment de l'independentisme, Homs ha insistit en què "ja veurem on estem tots a la tardor, però de moment no es veu un govern clar. A Catalunya hi ha govern i a Espanya ja fa sis mesos que no".

No competir amb ERC

A la pregunta de com queda l'independentisme després del 26-J, Homs ha afirmat que "el resultat del sobiranisme no és per tirar coets, té deures per fer, cosa que també té elements positius. Si competim entre nosaltres, el resultat és més embolic". "Convergència vol ser forta per ella mateixa, no en relació a ERC", ha afegit per assenyalar que el resultat no comportarà tensió dins de junts pel Sí. Altra cosa hauria estat que ERC hagués obtingut 12 escons i CDC 5 o 6.

Accions judicials per les gravacions

Francesc Homs ha explicat que els serveis jurídics de CDC estan analitzant amb cura el tema de les gravacions publicades per "Público" per emprendre accions judicials. El dirigent convergent ha dit que "si Jorge Fernández pensa que perquè el PP ha quedat primer a les eleccions ja està lliure de corrupció, s'equivoca molt".