Xavier Domènech: «Som l'alternativa a Convergència»

En Comú Podem celebra uns bons resultats només aigualits pels mals números d’Units Podem | Els ànims de la militància s’han anat apagant a mesura que avançava la nit i l’escrutini deixava la força de Pablo Iglesias com a tercera força

Xavier Domènech en el seu discurs davant la militància d'En Comú Podem
Xavier Domènech en el seu discurs davant la militància d'En Comú Podem | Adrià Costa
26 de juny del 2016
Actualitzat el 27 de juny a les 3:40h
En Comú Podem ha viscut una nit màgica, la segona en la seva curta vida, després de rebre el suport de la majoria dels catalans a les urnes i en dues ocasions en tan sols mig any. L’Estació del Nord de Barcelona ha estat l’escenari escollit per viure la nit electoral, que ha deixat la satisfacció d’haver-se imposat a les forces tradicionals a Catalunya, però el mal regust de veure com els seus "cosins germans" de més enllà de l’Ebre no han pogut fer la feina que se’ls pressuposava.
 
“Sou absolutament màgics”, esperonava als seus el candidat d’En Comú Podem, Xavier Domènech, des del faristol. Els primers membres de la llista han entrat en escena pels volts de les 23.00 hores, un cop l’escrutini ja estava suficientment avançat com per fer bons uns resultats que els situaven com a primera força a Catalunya.
 
Les actualitzacions de resultats a Espanya s'han viscut de manera amarga. Foto: Adrià Costa

Ho feien a crits de sí que es pot i entre l’oneig d’una solitària bandera comunista i alguna d’irisada. “Hem guanyat a la ciutat més gran de Catalunya i al poble més petit de Catalunya”, fardava Domènech.
 
El candidat ha sortit amb pas ferm, contundent, recordant que la seva formació ha rebut pals de tots els cantons a diferència de les eleccions de fa mig any, on assegura que ningú no els esperava amb la força amb què van irrompre a Catalunya. “Amb sis mesos i amb els atacs que hem rebut de part d’aquells que sacrifiquen el país pel poder i el partit, queda clar que l’espai polític que representem és l’alternativa a Convergència”, ha exclamat, provocant la cridòria de la militància.
 

Els resultats a Espanya no han acompanyat l'alegria a Barcelona. Foto: Adrià Costa

 

Espanya: taca negra
 
Amb la idea que En Comú Podem és un espai de futur, Domènech ha admès que la nit no és tan dolça com voldria. Els fantàstics resultats que augurava el sondeig de TV3 s’han quedat en una il·lusió, situant la força que lidera Pablo Iglesias, Units Podem, com a tercer partit al Congrés dels Diputats. Ja ho deia Íñigo Errejón des de Madrid, i sota l’atenta mirada dels militants d’En Comú Podem a Barcelona: “No són uns resultats bons, no és el que esperàvem”.
 
L’aposta passa, per Domènech, per seguir treballant més fort i de manera més profunda arreu de l'Estat espanyol: “És la tercera força, no creix com voldríem, però creix, i creixerà, hem vingut per quedar-nos!”, ha exclamat.
 

L'alegria esclatava cada cop que hi havia un repunt positiu per Units Podem. Foto: Adrià Costa


L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet bandera del canvi que pronostiquen els bons resultats a Catalunya de cara a futures comtesses electorals. “Venim d’on venim i sabíem que no seria fàcil, però nosaltres tenim la força de la gent”, ha sentenciat.
 
Al final de la nit, les cares llargues pels resultats obtinguts a nivell estatal han posat aigua al vi a l’hora de celebrar els números obtinguts a Catalunya, que esperonen als assistents a seguir un projecte polític que aspira a viure noves nits de glòria si manté l’empenta que ha aconseguit sostenir en el darrer mig any.
 

Ada Colau i Xavier Domènech, aquest diumenge al vespre a l'Estació del Nord. Foto: Adrià Costa