Convergència constata que el referèndum «no gaudeix de molt bona salut»

Carles Puigdemont assegura que “Espanya continua apostant per més del mateix” | Artur Mas: “El sobiranisme només guanya quan va unit”

Carles Puigdemont i Francesc Homs, aquesta nit
Carles Puigdemont i Francesc Homs, aquesta nit | Martí Albesa
26 de juny del 2016
Actualitzat el 27 de juny a les 2:02h
La direcció de Convergència ha comparegut poc abans de les onze de la nit. Per CDC, el 26-J descarta tota possibilitat de renovació profunda de la política espanyola, i ja no diguem de canvi des de l’Estat pel que fa a Catalunya. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que amb els resultats del 26-J, “Espanya continua apostant per més del mateix” i que “el referèndum no gaudeix de molt bona salut” en l’escenari que ofereixen aquestes eleccions. Pel president, els únics dos projectes que resten dempeus són el que encarna la política espanyola, i el que representa el sobiranisme català.   

Artur Mas ha afirmat que “el sobiranisme només guanya quan va unit”, tot recordant que Junts pel Sí va guanyar el 27-S, però no el 20-D ni avui, constatant que CDC i ERC tenen els mateixos escons que tenien després del 20-D. Ha assenyalat els tres possibles horitzons que s’obren: o una gran coalició PP-PSOE, o noves eleccions, “o comptar amb nosaltres”.  

El cap de llista, Francesc Homs, ha parlat de la gran capacitat de resistència de CDC, que ha mantingut els seus resultats en escons (vuit) malgrat que totes les enquestes i previsions havien apuntat a una pèrdua significativa. Homs ha proclamat que “mal que els pesi, l’independentisme torna a ser decisiu en la política espanyola”. Ha assegurat que faran els possibles per fer fora el Partit Popular de La Moncloa.