Fernández Díaz apel·la al vot de la por per combatre «els populismes» després del Brexit

El ministre de l’Interior es ratifica en el “gènere delictiu i antidemocràtic” de la publicació dels enregistraments amb Antifrau | Ha tancat la campanya a Barcelona alertant del “fred que fa fora de la Unió Europea", especialment en el cas de Catalunya

Acte de final de campanya del PP a Barcelona.
Acte de final de campanya del PP a Barcelona. | Pilar Carracelas/NacióDigital
24 de juny del 2016
Actualitzat el 25 de juny a les 7:42h
“Amb les coses de menjar no s’hi juga”. Així ha argumentat el cap de llista de Barcelona del Partit Popular, Jorge Fernández Díaz, que cal votar partits que representen l’ordre per evitar els "populismes" que creen incertesa dins d’Europa. “Si no governa el PP, tot se n’anirà a n’orris”, ha sentenciat, tot afegint que “cal votar sobre segur”.

En un tancament de campanya ‘virtual’ ubicat al Grand Marina de Barcelona, en què ha connectat en directe per internet amb candidats de Tarragona, Girona i Lleida, el ministre de l’Interior en funcions ha equiparat Podemos amb “els populismes” que, segons ell, han provocat la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. “Cal votar opcions que donen seguretat”, ha dit.

Crida al votant d’Unió i de C’s

En aquesta línia, ha cridat a concentrar el vot al voltant del PP en detriment “d’altres forces polítiques”, afirmant que el vot a Ciutadans a moltes localitats i províncies “no serveix per a res” degut a la llei electoral, però també als “votants orfes” d’Unió ja que, ha recordat, el vot en blanc beneficia la força més votada, que a Catalunya va ser En Comú Podem el 20D.

El “fred” que fa fora de la UE… per a Catalunya

Fernández Díaz ha assegurat que el PP respecta la decisió dels britànics, encara que “representa una mala notícia” per a la Unió Europea, tot i que s’ha mostrat convençut que, lluny de desintegrar-se, accelerarà la seva integració. En aquest procés, la sortida del Regne Unit s’hauria d’agilitar, ha dit en la línia del que ha sostingut el president de la Comissió Europea Jean-Claude Juncker, perquè “si lliurement se’n van, se’n van”.

No ha pronosticat als britànics, però, un desastre econòmic per la seva sortida de la Unió, cosa que contradiria les paraules de normalitat que ha emès Mariano Rajoy. En canvi, sí que ho ha fet amb una Catalunya fora d’Espanya, vaticinant què “fora de la Unió Europea fa molt de fred”.