Fernández Díaz acusa els partits independentistes de «voler impunitat»

El cap de llista del PP a Barcelona carrega contra les formacions catalanes que demanen la seva dimissió pel cas Antifrau: "A tot arreu es pot investigar la corrupció menys a Catalunya" | El ministre en funcions fa campanya amb Xavier García Albiol a Badalona

Jorge Fernández Díaz i el coordinador general del PPC, Xavier Garcia Albiol, a Badalona
Jorge Fernández Díaz i el coordinador general del PPC, Xavier Garcia Albiol, a Badalona | ACN
22 de juny del 2016
Actualitzat a les 21:22h
"A tot arreu es pot investigar la corrupció menys a Catalunya". Així ha valorat el ministre de l'Interior en funcions que els partits independentistes els membres dels quals apareixen als enregistraments de la seva conversa amb el director de l'Oficina Antifrau, Daniel De Alfonso, en demanin la dimissió. "El que volen és impunitat", ha afegit.

Fernández Díaz no veu on és el seu delicte

Jorge Fernández Díaz ha participat en un acte a territori amic, Badalona, on anar de la mà de l'exalcalde del municipi i líder popular al Parlament, Xavier García Albiol és garantia d'èxit. El ministre ha assegurat que la prova que a les converses enregistrades "no es parlava de fabricar proves sinó d'investigacions en curs" és que no ha sortit cap escàndol de corrupció de les persones de les quals es parlava, entre elles l'exconseller d'Interior Felip Puig o el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras. "Quin és el delicte?", s'ha demanat.

Fernández Díaz també ha manifestat la seva sorpresa que Ciutadans s'hagi afegit al que ell sosté que es tracta de "victimisme" a la classe política catalana, i ha acusat tothom (PSOE, Ciutadans, ERC, Convergència, Podem, Esquerra Unida i fins i tot Bildu) d'estar contra ell per "eliminar-me com a adversari". Ha posat com a exemple la compareixença d'Artur Mas, que, al seu parer, "al final demanarà que se li retirin les multes de trànsit".

Els enregistraments, un "acte mesquí"

Pel candidat del PP a Barcelona, el que hagués estat "una veritable mostra de regeneració democràtica" seria "rebutjar un acte mesquí" com "publicar per fascicles una conversa per fer el màxim de mal possible". En aquesta línia ha tornat a posar èmfasi que la gravetat de la situació no rau en el que es parla a les converses, que assegura que forma part de la seva feina i de la feina de la Oficina Antifrau, sinó en el fet que l'hagin enregistrat. Per ell, el desitjable hauria estat rebutjar la publicació de les converses i demanar una investigació, i només quan aquesta investigació hagués finalitzat, demanar responsabilitats. La seva condició de ministre i aforat determina els procediments pels quals hauria de ser investigat i jutjat.

Albiol: "No anaven a parlar de futbol"

"D'ànims no me'n falten", ha assegurat Fernández Díaz a Xavier García Albiol, que minuts abans havia demanat un aplaudiment per animar el titular d'Interior en funcions, ja que "ho està passant malament". Albiol ha ironitzat en el seu registre habitual sobre la difusió de les converses de Fernández Díaz assegurant que amb el director de la Oficina Antifrau no anava a "parlar de futbol o de les vacances", sinó de "qüestions que obeeixen a la seva feina". "Gran notícia!", ha satiritzat, i ha lamentat que la classe política catalana "tingui els valors invertits" i que Ciutadans "s'hi hagi sumat" tot fent el que ell ha qualificat de "judici sumaríssim".

L'acte ha comptat amb la complicitat dels assistents, un centenar de veïns, que han aplaudit a Jorge Fernández amb efusivitat a la seva arribada i han sol·licitat la seva salutació a la sortida. A les eleccions del 20 de desembre el PP va quedar tercera força, amb un 14% dels vots, per darrere d'En Comú Podem, que van quedar primers tot duplicant-los en sufragis, i del PSC, que va obtenir un 20% dels vots.