Minut de silenci a Gironella per la mort d'una dona a mans del seu cosí

L'alcalde David Font condemna el crim i transmet el seu suport a la família

Minut de silenci davant de l'Ajuntament de Gironella.
Minut de silenci davant de l'Ajuntament de Gironella. | Aida Morales
22 de juny del 2016
Actualitzat a les 14:38h
L'Ajuntament de Gironella, alcaldes d'altres poblacions com Montse Venturós i Josep Lara, i la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, conjuntament amb més d'un centenar de ciutadans i amics de la família s'han concentrat, aquest dimecres al migdia, per fer un minut de silenci en record de la dona que aquest dimarts va ser trobada morta amb símptomes de violència al seu pis de Gironella (el Berguedà).

Un fet poc habitual al Berguedà, una comarca més aviat tranquil·la i sense episodis violents, coincideixen els Mossos d'Esquadra, però que aquest dimarts es va veure envoltada per un mantell negre, després de conèixer aquest homicidi a mans del cosí de la víctima. Aquest, de 33 anys, nacionalitat espanyola i també veí de Gironella, la va atacar amb una arma blanca i, poc després, es va lliurar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Berga, on va confessar els fets. 
 

Minut de silenci per l'homicidi amb David Font, Laura Vilagrà, Montse Venturós i Josep Lara Foto: Aida Morales.


Davant d'això, l'alcalde de Gironella, David Font, i el mateix Ajuntament que dirigeix van ser els primers en condemnar els fets i, aquest dimecres, després del minut de silenci, ha tornat a mostrar el seu més profund rebuig per aquest succés que, segons ha dit, "ha colpit tot el poble i la comunicat educativa en especial". Í és que la dona, que feia pocs mesos que vivia al poble, tenia una filla de quatre anys que anava a l'escola i que, durant aquests mesos, estava començant la seva integració en el municipi, ha explicat Font. 

Per tot això, ha continuat, l'Ajuntament de Gironella ja ha posat a la disposició de la família tot el suport de la treballadora social per tal de realitzar acompanyament, i ha ofert un pis i totes les ajudes necessàries que considerin. Des d'ahir, el consistori està de dol fins aquest proper dijous a les 14.00 hores. Fins llavors, s'han cancel·lat totes les activitats previstes. 


 

L'alcalde de Gironella, David Font, i la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, després del minut de silenci Foto: Aida Morales.