Retiren el permís a l'helicòpter que ha sobrevolat Barcelona

L'aparell no respecta els horaris establerts i genera queixes entre els veïns

L'helicòpter que ha sobrevolat Barcelona
L'helicòpter que ha sobrevolat Barcelona | Europa Press
Redacció
21 de juny del 2016
Actualitzat a les 11:00h

L'helicòpter que ha sobrevolat Barcelona. Foto: Europa Press


Un helicòpter ha sobrevolat des de primera hora del matí la ciutat de Barcelona, en especial el Districte de Sants i l'Eixample, i ha provocat les nombroses queixes dels ciutadans, que a través de les xarxes socials han alertat que l'aparell els ha despertat al voltant d'un quart de set del matí. Fonts de la Guàrdia Urbana de Barcelona han confirmat a l'ACN que l'helicòpter disposa d'autorització per sobrevolar la capital catalana entre set i deu del matí. Per la seva banda, Enaire, gestor de la navegació aèria a l'Estat, investiga els fets i li ha retirat l'autorització per sobrevolar l'espai aeri de Barcelona aquest dimecres, quan tenia previst repetir l'acció, per no respectar els horaris acordats.

Pel que fa els Mossos d'Esquadra han assegurat a través de Twitter que no es tracta d'un helicòpter i que en les darreres hores no ha fet cap sortida.

A principis de maig un altre helicòpter va estar sobrevolant fins ben entrada la matinada l'espai aeri de Barcelona, també amb finalitats comercials, i va aixecar nombroses queixes dels veïns de la capital catalana. En aquest cas, la companyia responsable de l'aparell rodava un anunci comercial i disposava de l'autorització de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria. Després de les queixes, però, va assegurar que no tornaria a volar de nit per no "alarmar la societat" i es va disculpar per haver trasbalsat els veïns.

La nau es va enlairar des de la seu de l'empresa Cathelicopters, al Port; es va dirigir a Badalona i va travessar Barcelona fins a Sants; un recorregut que va fer més d'una vegada per rodar un anunci d'una marca de prestigi mundial, de la qual no en va transcendir el nom per una qüestió de confidencialitat.
 
Arxivat a