Milers de persones reclamen a Barcelona poder acollir els refugiats

Els manifestants han denunciat "la irresponsabilitat, la negligència i l'hostilitat" dels governs espanyol i europeus | La marxa ha comptat amb la presència de la presidenta del Parlament i l'alcaldessa de Barcelona

Capçalera de la manifestació a favor dels refugiats
Capçalera de la manifestació a favor dels refugiats | ACN
Redacció
19 de juny del 2016
Actualitzat a les 20:15h
Milers de persones han clamat pels drets dels refugiats aquest diumenge a la tarda a Barcelona i han expressat que volen ser un país acollidor. Amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades, que es commemora aquest dilluns, més de 40 col·lectius, entitats, partits polítics i sindicats s'han unit per organitzar una "Setmana de Lluita per les Refugiades", que ha tingut com a punt central la marxa que ha començat a la plaça Universitat amb el lema "Obriu fronteres, volem acollir!".
 
Amb aquesta acció, els manifestants han volgut denunciar públicament "la irresponsabilitat, la negligència i l'hostilitat" dels representats polítics de l'estat espanyol i de la resta dels estats europeus davant l'èxode de persones desplaçades, segons consta al manifest de la marxa. Amb lemes com "Genocidi, això és un genocidi", "Obriu fronteres, volem acollir" i "Refugiades, benvingudes" han marxat amb l'oficina d'estrangeria de la capital catalana com a punt d'arribada.

La marxa, que havia impulsat la plataforma Stop Mare Mortum, ha comptat amb la presència d'autoritats com la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Tenia el suport de l'ANC, les entitats municipalistes i partits com ERC, CDC, En Comú Podem i el PSC, entre altres.
 
Arxivat a