L'ANC obre les fronteres del sobiranisme

L'Assemblea és una de les convocants a la concentració en favor del dret d’acollida | Natàlia Esteve, vicepresidenta, assegura que "treballar per un Estat propi és el mateix que fer-ho pels drets dels refugiats”

17 de juny del 2016
Actualitzat a les 19:52h
El 20 de juny se celebra el Dia Mundial de les Persones Refugiades. Amb aquest motiu, prop de cinquanta entitats catalanes han convocat una manifestació aquest diumenge 19 sota el lema "Obriu fronteres, volem acollir". La concentració tindrà lloc a les sis de la tarda a la plaça de la Universitat de Barcelona. Entre les entitats convocants hi ha Stop Mare Mortum, Comitè de solidaritat amb el Poble Sirià, Justícia i Pau, sindicats com CCOO i UGT, Entre pobles i l'ANC, entre d'altres. L'Assemblea Nacional Catalana vol ser element actiu en totes les mobilitzacions a favor dels drets dels pobles i l'Europa dels ciutadans. Aquest diumenge ho tornarà a demostrar.

Les entitats convocants exigeixen la revocació dels acords entre la UE i Turquia i de tots els tractats d'externalització de fronteres, així com facilitar vies legals d'asil a les persones que han hagut de deixar les seves cases per la guerra. Són especialment crítics amb l'actuació del govern de Mariano Rajoy davant el drama dels refugiats.

L'ANC és una de les principals entitats convocants. La seva vicepresidenta, Natàlia Esteve, és una de les noves cares del secretariat, que s'ha renovat fa poc sota el lideratge de Jordi Sánchez. Esteve explica a NacióDigital que "el drama dels refugiats interpel·la a totes les consciències i és una mostra que ens cal disposar dels estris d'un Estat per poder intervenir en els fòrums que decideixen la política internacional. Davant una crisi d'aquesta magnitud, si no ets Estat, no tens veu ni vot en els fòrums on es prenen les grans decisions".

Natàlia Esteve assegura que "per l'ANC treballar per un Estat propi és el mateix que fer-ho pels refugiats, per una Europa on els drets de les persones sigui prioritari. Malauradament, Espanya no ha estat un exemple de compromís amb els millors valors europeus". La vicepresidenta de l'Assemblea assenyala que les associacions convocants de la concentració de diumenge exigeixen del govern espanyol "una política valenta d'acollida, que no bloquegi les iniciatives que sorgeixen per rebre els refugiats i la revisió de la llei d'asil espanyola, que considerem molt restrictiva".