«Occitània», el nom més votat per a la macroregió que inclou la Catalunya Nord

El 45% dels més de 200.000 participants han apostat per aquesta denominació | La proposta "Occitània-País Català" s'ha situat a l'entorn del 10%

16 de juny del 2016
Actualitzat el 17 de juny a les 6:40h

Manifestació independentista a Perpinyà. Foto: Carles Palacios


Occitània ha estat el nom més votat per denominar la macroregió que aplega les del Llenguadoc-Rosselló –que al seu torn inclou la Catalunya Nord- i Migdia-Pirineus, segons publica el diari occità Jornalet. Aquesta proposta ha obtingut un 45% dels més de 200.000 vots emesos mentre que la proposta defensada per les entitats catalanistes, Occitània-País Català, s'ha quedat amb l'entorn del 10% dels sufragis. La resta d'opcions eren Llenguadoc, Llenguadoc-Pirineus i Pirineus-Mediterrani.

La nova regió ha sorgit de l’enèsima reforma territorial francesa, en aquest cas propugnada pel govern de Manuel Valls. El nom ha generat una forta polèmica i va provocar una mobilització dels sectors catalanistes i de defensa de la llengua a la Catalunya Nord. Finalment, Occitània-Catalunya, un nom que tenia el suport dels sectors més sensibles a la identitat catalana i occitana, no va passar els filtres oficials.

La capital de la nova regió serà Tolosa de Llenguadoc. Ara caldrà veure si es té en compte els resultats de la consulta o s'opta per alguna altra denominació entre les quals sona Llenguadoc-Pirineus, segons apunta el Jornalet.