Sónar 2016, un nou pas endavant

Del 16 al 18 de juny, la Fira de Montjuïc i la Fira Gran Via acullen la versió de dia i de nit del certamen i també la quarta edició del Sónar+D | Les 300 activitats es reparteixen en 130 concerts i 8 escenaris | El festival recupera l'Auditori com a escenari i allarga una hora el Sónar de Dia

El Sónar 2016, en marxa
El Sónar 2016, en marxa | Albert Alemany
16 de juny del 2016
Actualitzat a les 18:21h
Consolidat com a gran camp de proves i centre de l'oci de Barcelona, el Festival Sónar obre aquest dijous la seva vint-i-tresena edició, que arriba amb una voluntat més reivindicativa i compromesa que mai. De la seva programació, sempre al punt exacte d'exquisidesa, innovació i noms de prestigi, en destaquen artistes com James Blake, New Order, Jean Michel Jarre, Fatboy Slim o Anohni, que configuren un total de 130 propostes on la música sempre aposta per una actitud capdavantera, de pas endavant i de mirada posada al futur.

L'edició 2016 del Festival de Música Avançada de Barcelona s'inaugura amb les activitats del Sónar+D, que ha obert portes a les deu del matí d'aquest dijous, en un espai consolidat com la millor finestra per comprovar quin és el batec de l'era moderna. Concebut com a aparador de la tecnologia musical del moment, el festival és el clar exemple d'un model que conjumina èxit i gust, lluny de tendències lligades a modes transitòries i que sempre ha apostat per l'exploració i per apropar els espectadors als límits dels cànons que marca la indústria.


130 concerts i 8 escenaris

Del 16 al 18 de juny, la Fira de Montjuïc i la Fira Gran Via tornen a acollir la versió de dia i de nit del certamen, com també la quarta edició del Sónar+D, el congrés internacional de cultura digital i tecnologies creatives. L'oferta es desenvolupa en tres dies d'unes 300 activitats, desglossades en 130 concerts i 8 escenaris que es complementen amb d'altres propostes relacionades amb la innovació tecnològica i creativa.

Entre les novetats d'enguany, s’hi troba la nova iniciativa Sónar Innovation Challenge, una proposta que vol traspassar les barreres del mer esdeveniment musical i busca aglutinar gran part del talent creatiu i tecnològic per trobar solucions a desafiaments concrets. Per desenvolupar el projecte, el festival ha col·laborat amb el Grup de Recerca en Tecnologia Musical del Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la UPF.

També cal destacar la recuperació de l'Auditori de Barcelona com a emplaçament per alguns dels concerts del festival o el canvi d'horaris del Sónar de Dia, que aquest 2016 allarga una hora l'activitat, de deu a onze de la nit. El nou escenari circular SonarCar comptarà amb sessions nocturnes de set hores a càrrec de noms com Four Tet o Laurent Garnier.
 
Un finançament de 7,5 milions amb un impacte de 72 milions
El Festival Sónar té aquest 2016 un finançament de 7,5 milions d'euros, el 77% dels quals s'aporten a través dels recursos propis. Les subvencions municipals, estatals o europees són de 700.000 euros i els patrocinadors aporten un milió d'euros al finançament final. L'impacte econòmic del festival de música electrònica més important d'Europa és de 72 milions d'euros que es queden a la capital catalana.