Cospedal, a la PAH en un escarni: «Que vagin a protestar a la Generalitat»

La Plataforma d'Afectats per a la Hipoteca es concentra mentre els dirigents PP mentre seguien el partit de la selecció espanyola a la Casa de Conca | “El proper desnonament, a la Moncloa”, cridaven els manifestants

Fernández Díaz fent un petó a una manifestant que l'increpava
Fernández Díaz fent un petó a una manifestant que l'increpava | ACN
13 de juny del 2016
Actualitzat a les 22:44h

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca s'ha concentrat davant de la porta de la Casa de Conca de Barcelona, on la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha vist el partit de l’Eurocopa de futbol de la selecció espanyola contra la selecció de la República Txeca a crits de “el proper desnonament, a la Moncloa”.

Mentre Cospedal atenia als mitjans de comunicació just després d’acabar el partit a un dels salons de la casa regional de Conca al barri del Clot quan s’han començat a sentir crits des de fora de l’edifici. “No sé res d’aquest tema”, ha dit quan els periodistes li han preguntat sobre aquestes protestes, “nosaltres hem vingut a veure un partit, que vagin a protestar a la Generalitat”.

El portaveu de la PAH a Barcelona, Carlos Macías, ha anunciat que aquest ha estat un dels molts escarnis que ja s’han fet i que es faran a tot l’Estat des de la plataforma, per denunciar que el Govern espanyol “hagi suspès la llei més garantista en matèria d’habitatge a tot l’Estat” i per visibilitzar que “votar PP és votar desnonaments”.
 
L’escarni a la visita del PP a la Casa de Cosa per veure el partit, on també hi han assistit Jorge Fernández Díaz, Alícia Sánchez Camacho, Dolors Montserrat i Xavier García Albiol, entre d’altres, no se’ls ha posat bé a diversos membres d’aquesta casa regional. Alguns s’han preguntat com la PAH s’ha assabentat de la presència de Cospedal al local i han tancat balcons malgrat la calor i la manca d’aire acondicionat per evitar que els crits dels manifestants se sentissin a dins. “Aquests són els amics de la CUP”, ha dit un dels socis, “haurien d’haver posat més seguretat”.

Però malgrat els decibels de la protesta, que s’ha valgut d’altaveus per posar el seu himne “sí se puede” i ha elevat el volum dels seus càntics quan Cospedal i Fernández Díaz han sortit del local, ha estat totalment pacífica. La secretària general del PP ha sortit a tota velocitat per exposar-se el mínim possible a l’escridassada, mentre que Jorge Fernández Díaz ha caminat amb tota tranquil·litat des del local fins al cotxe, a la cantonada d’un altre carrer, mentre l’escridassaven, i fins i tot s’ha permès enviar un petó a una manifestant que l’ha insultat.
 

Fernández Díaz fent un petó a una manifestant que l'increpava. Foto: ACN