El CIS provoca noves tensions entre Sánchez-Camacho i Dolors Montserrat

El quart escó per Barcelona dels populars trontolla segons l’enquesta feta pública aquest dijous | L’entorn de la vicepresidenta tercera del Congrés va veure amb hostilitat que Sánchez-Camacho deixés el Senat per anar de número tres

Sánchez Camacho i Montserrat, juntes en l'acte d'inici de campanya
Sánchez Camacho i Montserrat, juntes en l'acte d'inici de campanya | Flickr PPC
10 de juny del 2016
Actualitzat a les 17:50h
L’enquesta del CIS feta pública ahir dijous ha dut nervis a la seu del PP Català. Sobretot a Barcelona. I més concretament, en l’entorn de la diputada Dolors Montserrat, vicepresidenta tercera del Congrés espanyol. En el quart lloc per la llista de Barcelona, Montserrat veu ara amenaçada la seva elecció, ja que l'institut sociològic aventura que el PP té amenaçada la quarta acta de diputat. El CIS assenyala un 3 (+1) a Barcelona.

Segons ha pogut saber NacióDigital, Dolors Montserrat està inquieta i l’enquesta del CIS ha renovat la seva mala relació amb l’encara presidenta del PP Català, Alicia Sánchez-Camacho. La candidatura del partit per Barcelona està encapçalada pel ministre Jorge Fernández, seguit de Jorge Moragas, cap del gabinet de Mariano Rajoy, Sánchez-Camacho i l’esmentada Dolors Montserrat. És la mateixa candidatura que el 20-D, quan van ser elegits els primers quatre per Barcelona.

Es dóna el cas que Sánchez-Camacho era senadora, designada pel Parlament en l’anterior
legislatura. Després del 27-S, es van renovar els vuit senadors nomenats per la cambra catalana, i Sánchez-Camacho va fer valer la seva condició de presidenta dels populars catalans per tornar al Congrés. Va ser Xavier García Albiol el senador del PP designat pel Parlament. El “retorn” de Camacho –que ja es veia com a número tres per Barcelona- va ser vist com un mal símptoma per l’entorn de Montserrat, que ara veu com trontolla el seu escó.

Les relacions entre totes dues polítiques són dolentes des de fa anys. L'encara presidenta acusa l’altra dirigent del partit –filla de la històrica Dolors Montserrat- de conspirar contra ella des que, amb l’esclat de l’escàndol de la Camarga, diversos membres de la direcció van fer moviments per desplaçar-la.