​Barcelona descarta la reforma integral de la Via Laietana aquest mandat

L'Ajuntament farà intervencions puntuals de mobilitat i per reduir la cicatriu que genera el carrer | Valora el cost de la futura reforma integral entre 18 i 23 milions

Redacció
08 de juny del 2016
Actualitzat a les 19:13h

Debat sobre la Via Laietana. Foto: Europa Press


L'Ajuntament de Barcelona dóna per descartada la reforma integral de la Via Laietana durant el present mandat, la qual suposaria una inversió d'entre 18 i 23 milions d'euros, però elabora un projecte que podria ser executat el 2019, quan començarà el nou mandat, segons ha explicat aquest dimecres la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin.

Ho ha dit en una taula rodona al Col·legi Oficial d'Enginyers de Catalunya, en la qual representants de diferents entitats de la Via Laietana i la majoria de forces polítiques de l'oposició han demanat a l'Ajuntament una reforma integral del carrer, i han qualificat d'"imprescindible" millorar aspectes com l'accessibilitat, el trànsit i la mobilitat dels vianants.

En una taula rodona aquest dimecres al Col·legi Oficial d'Enginyers de Catalunya, la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha descartat gairebé la reforma integral durant el present mandat —ha valorat l'obra entre 18 i 23 milions d'euros-, i ha assegurat que "no existeix la dotació pressupostària per fer-ho", després de la qual cosa ha manifestat que el consistori està elaborant un projecte que podria ser executat el 2019 amb l'entrada d'un nou govern.

"Podem anar fent intervencions que ajudin a millorar la mobilitat i trencar amb la cicatriu que suposa la Via Laietana", ha detallat Pin, que ha assegurat que es podrien fer accions com unir l'avinguda de la catedral amb l'avinguda Francesc Cambó, una reubicació dels passos de vianants i la rehabilitació de les voreres, però ha assegurat que "no existeix una dotació pressupostària" per la reforma integral.

El regidor d'arquitectura, Daniel Mòdol (PSC), ha sostingut que "únicament des de la reurbanització de la via no es resoldran tots els problemes", i ha apel·lat a tenir un projecte consensuat, i després ha explicat que la tramitació de la reforma integral pot durar com a mínim dos anys. La regidora de CiU Mercè Homs ha demanat a Pin que "aprofiti el treball fet" per ells l'anterior mandat, i que tenir pressupost és qüestió de prioritats.

Les entitats demanen definir la reforma

El president de l'Associació de Comerciants de la Via Laietana, Pau Guardans, ha demanat "definir com es farà la reforma de la via", ja que, segons ell, totes les entitats i forces polítiques estan d'acord que fan falta intervencions urbanístiques però són incapaços de posar-se d'acord. El representant de l'associació de veïns i comerciants de la rodalia del Mercat de Santa Caterina, Diego Martone, ha demanat "resultats ja".
Arxivat a