El Parlament es prepara pel drama

Per primer cop, un Govern de la Generalitat es presenta a la cambra sense una majoria per aprovar els pressupostos | Els diputats de Junts pel Sí han arribat serens i compungits a la reunió del grup prèvia al debat

«Junts pel no», cartell a la prèvia del debat sobre pressupostos
«Junts pel no», cartell a la prèvia del debat sobre pressupostos | Isaac Meler
08 de juny del 2016
Actualitzat a les 10:56h
Un Govern sense pressupostos. La cambra viu aquest dimecres una situació inèdita des de la recuperació de la Generalitat. Des d’abans de les nou del matí es vivia un clima espès al Parlament. Els diputats de Junts pel Sí anaven arribant, convocats a la reunió del grup a celebrar una hora abans que comencés el ple, convocat per a les deu del matí. En la trobada hi ha estat el Govern en ple, i també la plana major de l’equip de Presidència. Hores solemnes.

El president ha entrat a la reunió tranquil. El vicepresident Oriol Junqueras, molt seriós. Algun diputat de Junts pel Sí explicava que “no hem vist venir aquesta esmena a la totalitat. No ens ho esperàvem”. Fora de la reunió se sentien forts aplaudiments en diferents moments. Unitat no pas forçada, sinó conduïda per l’instant, que exigeix a tots els integrants del grup majoritari més cohesió que mai.

Entre els diputats de l’oposició, una barreja estranya de percepcions. Algun somriure de satisfacció, que volia ser continguda, amb rostres més sobris, conscients al capdavall de la serietat del moment. Xavier García Albiol no podia amagar l’alegria: “Estic satisfet”, ha declarat als periodistes. Per afegir tot seguit: “El Govern només té dues opcions. O convocar eleccions, que no és l’ideal, o reconèixer el fracàs del procés i posar fi a l’aventura independentista”.

Per passos perduts, algú ha dit: “Tot això ve de no admetre que les eleccions del 27-S no van anar prou bé”.
 

Reunió del grup parlamentari de Junts pel Sí amb el Govern. Foto: ACN