Treva del «banc expropiat» de Gràcia

Els col·lectius del local desallotjat de la Travessera de Gràcia abandonen les manifestacions i mantenen les activitats al carrer | Es reuniran amb entitats de Gràcia contra la gentrificació, l'especulació i massificació turística

Redacció
07 de juny del 2016
Actualitzat a les 18:06h

Un operari instal·lant una nova planxa al «banc expropiat». Foto: Martí Urgell


Els impulsors del "banc expropiat" del barri de la Vila de Gràcia de Barcelona han anunciat aquest dimarts que "de moment" no convocaran cap més manifestació a Gràcia, i durant tots aquests dies continuaran amb els punts informatius i les activitats a la porta del local desallotjat, ha informat a través d'un comunicat a la seva pàgina web. El desallotjament es va fer el 23 de maig, fet que va derivar en diverses manifestacions i aldarulls.

"De moment no convocarem cap manifestació a Gràcia. Malgrat que aquesta sigui imprescindible per tornar a entrar al Banc Expropiat, no és el nostre objectiu que per a aconseguir-ho hi hagi comerços que no es vegin amb la tranquil·litat d'obrir, sigui pel motiu que sigui", ha explicat el banc. El canvi d'estratègia coincideix amb les queixes de comerciants pel descens de la facturació a causa de les marxes i els aldarulls.

El "banc expropiat" ha precisat que mantenen la idea de tornar a entrar al local. "Tot això no treu que continuem mirant com tornar a entrar al Banc Expropiat. No és tant el fet de tenir un espai —podríem ocupar-ne un altre— sinó perquè ens preocupa com afecta la nostra Vila que personatges com Bravo Solano vagin tenint més presència", afirma, en referència al propietari del local, i en el mateix dia en el qual l'immoble ha sigut reforçat amb més planxes de ferro per evitar una nova reokupació.

També ha explicat que es reuniran amb els col·lectius i organitzacions de Gràcia "per establir una estratègia més àmplia contra la gentrificació, l'especulació i la massificació turística", qüestions que el banc defensa que hi ha de fons en el conflicte. Conclou: "Si no barrem el pas a les múltiples empreses constructores, immobiliàries, i d'altres que es dediquen a l'especulació i la gentrificació podem oblidar-nos de la Gràcia que coneixem".
Arxivat a