Junts pel Sí acusa el TC d'entrar en campanya electoral

Roger Torrent: "El Constitucional ha premiat el filibusterisme parlamentari" | Carlos Carrizosa : "La mesa actua com un parlament reduït dels independentistes"

07 de juny del 2016
Actualitzat a les 14:17h
Després que el Tribunal Constitucional (TC) hagi admès el recurs d'empara dels grups de Ciutadans, PSC i PP contra la tramitació de la declaració del 9-N per la mesa del Parlament, els diversos grups han reaccionat. Per Junts pel Sí, Roger Torrent ha declarat que "el TC entra en campanya a tres dies de l'inici. ja estem acostumats a la judicialització de la política" per part dels màxims òrgans jurisdiccionals de l'Estat".

Torrent ha afirmat que "la decisió del TC d'acollir l'empara dels grups de l'oposició és un premi al filibusterisme parlamentari". El diputat s'ha referit així al principal argument en favor de l'empara: que la mesa va tramitar el debat sobre la resolució quan encara no s'havia constituït el grup del PP. Segons Junts pel Sí, aquest fet responia a una estratègia de filibusterisme, és a dir, d'entorpiment de la vida parlamentària. 

Els grups unionistes de la cambra, pel contrari, ho han celebrat. El portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha declarat que la decisió del TC posa en evidència el paper de la mesa de la cambra, "que sembla més aviat un parlament reduït de la majoria independentista més que no pas l'òrgan que ha de vetllar pels drets de tots els diputats".

Carrizosa ha estat encara més vehement quan ha dit que "els drets dels diputats de l'oposició han estat trepitjats, i això suposa el desprestigi d'una institució com és aquest Parlament per part de la presidenta i de la majoria sobiranista".

Ferran Pedret, del PSC, ha dit que "la decisió del TC ens permet afirmar allò que nosaltres ja ho dèiem". Més ponderat que Carrizosa, ha declarat que cal llegir la resolució i que no creu que tingui un efecte pràctic sobre la declaració del full de ruta "ja que aquesta s'està canviant contínuament".