El creuer més gran del món, a Barcelona

L'Harmony of the Seas, de la companyia Royal Caribbean, té capacitat per quasi 9.000 persones | El vaixell ha provocat protestes d'associacions ecologistes

El vaixell atracat al port de Barcelona
El vaixell atracat al port de Barcelona | ACN
Redacció
05 de juny del 2016
Actualitzat a les 17:26h

Les xifres del creuer més gran del món són de vertigen: més de 362 metres d'eslora (de llarg), 66 de mànega (ample) i 72 metres d'altura –l'equivalent a un edifici de 20 pisos des de la línia de flotació-. El vaixell té un pes brut de 227.000 tones i una capacitat de fins a gairebé 9.000 persones, de les quals 6.410 poden ser passatgers i 2.100, membres de la tripulació. L'Harmony of the Seas de la companyia naviliera Royal Caribbean ha arribat a Barcelona aquest diumenge, gairebé acabat de sortir de les drassanes franceses on s'ha construït. Amb 18 cobertes, entre els seus atractius el vaixell compta amb el tobogan més alt que es pot trobar en una nau, dos simuladors de surf o un parc natural interior amb més de 12.000 plantes. El creuer realitzarà fins a l'octubre rutes de cinc i set nits pel Mediterrani i després navegarà cap al Carib.

La companyia Royal Caribbean ha apostat fort per Barcelona, ja que és l'única ciutat que ha estat port de començament de les seves tres naus més grans. "Barcelona és una ciutat interessant per al perfil internacional de viatger que tenim" ha explicat als mitjans Belén Wangüemert, directora general de Royal Caribbean a l'estat espanyol i França. Els principals atractius de la ciutat són l'oferta cultural i gastronòmica lligada a unes bones connexions de l'aeroport. Wangüemert ha afegit que en les 22 rutes que farà la nau aquest estiu es transportaran uns 150.000 passatgers i que l'impacte econòmic serà d'uns 30 milions d'euros.
 Crítiques al creuer per la contaminació

L'arribada del vaixell ha generat diverses crítiques. Les organitzacions Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS), Ecologistes en Acció, la Plataforma per la Qualitat de l'Aire (PQA), el col·lectiu 350BCN i veïns de la Barceloneta han convocat una concentració de protesta per rebre'l. L'acte es farà aquest diumenge a les 17.30.

La protesta s'emmarca en la campanya #StopCreuers, a través de la qual les entitats convocants volen denunciar "els desastrosos efectes d'aquest vaixell", de la companyia Royal Caribbean, "pels mars, l'atmosfera, i per la ciutat". La companyia es defensa de les critiques afirmant que l'Harmony of the Seas produeix un 20% menys d'emissions de CO2 per passatgers al dia que altres creuers Oasis d'aquesta companyia.
 

El vaixell atracat al port de Barcelona Foto: ACN


Un gegant flotant amb tot tipus d'activitats

La companyia ha centrat la seva campanya publicitària, més que en les colossals dimensions de l'Harmony of the Seas, en la seva gran oferta d'entreteniments. El creuer està dividit en set espais, entre els quals hi ha un "Central Park", amb més de 10.000 plantes i flors, el Royal Promenade o zona d'Spa i Fitness. Hi ha un parc aquàtic interactiu per a nens, simuladors de surf i "l'Ultimate Abyss", un tobogan sec amb una caiguda equivalent a deu plantes del creuer. Els qui vulguin baixar amb aigua, poden accedir al "The Perfect Storm", un trio de tobogans aquàtics. Pel que fa a restauració, hi ha un total de 20 restaurants i multitud de bars, entre aquests, una cocteleria totalment automatitzada on les copes les preparen i serveixen braços articulats robotitzats.

Arxivat a