Els Mossos detenen els cinc activistes que havien reokupat el «banc expropiat»

Als arrestats se'ls acusa dels delictes d'usurpació i desordres | Els activistes havien aconseguit aquest matí tornar a l'espai per sorpresa | Unes cinc-centes persones es manifesten després del nou desallotjament sense incidents

Els Mossos enduent-se un dels activistes del «banc expropiat»
Els Mossos enduent-se un dels activistes del «banc expropiat» | Martí Urgell
Redacció
04 de juny del 2016
Actualitzat el 05 de juny a les 7:44h
La segona reokupació del "banc expropiat" de Gràcia ja és història. Els Mossos d'Esquadra han detingut els cinc activistes que aquest matí han pogut entrar per sorpresa al local de la Travessera de Gràcia. Dos dels joves han ofert resistència passiva “fixant-se” en bidons però, finalment, han pogut ser evacuats amb bon estat de salut, segons ha informat el Servei d'Emergències Mèdiques. Els cinc detinguts seran acusats dels delictes d'usurpació i desordres.

Els Mossos entrant al «banc expropiat» amb una radial. Foto: Martí Urgell


Matí de confusió i tarda de detencions

La notícia ha saltat cap a les 12 del migdia. El compte de Twitter del “banc expropiat” ha anunciat la reokupació de l'espai desallotjat fa dotze dies. Posteriorment, publicaven un vídeo on ho celebraven presumptament des de l'interior amb cava. Tanmateix, durant hores hi havia molta confusió sobre si realment hi havia activistes a dins del local i si havien pogut entrar per un forat que es podia veure a les planxes amb la qual s'havia protegit l'antiga oficina de Catalunya Caixa.

Després d'un període de contemporització policial –el centenar llarg de persones que s'han concentrat davant de local han pogut dinar tranquil·lament-, la brigada mòbil dels Mossos s'ha desplegat a quarts de tres. Els agents han fet un cordó de seguretat deixant la premsa a una banda, i els manifestants a l'altra. Continuava però la incògnita si a l'interior hi havia o no activistes, en un joc de confusió alimentat des dels mateixos col·lectius que donen suport a l'okupació.

Finalment, a quarts de cinc de la tarda els Mossos d'Esquadra han entrat al “banc expropiat”. Ho han fet amb la presència d'una desena d'agents del Grup Especial d'Intervencions, el cos d'elit de la policia catalana. Han serrat amb una radial una de les planxes del local i han pogut comprovar que, realment, hi havia cinc persones al seu interior. Tres han estat detinguts al cap de menys d'un parell d'hores mentre que les dues activistes que participaven a l'acció no han sortit del “banc expropiat” fins poc abans de les nou del vespre després de ser extretes dels bidons on s'havien “fixat”.
 

Manifestació després del nou desallotjament del «banc expropiat» Foto: Martí Urgell


Tan bon punt ha acabat el desallotjament, ha començat una manifestació que inicialment estava convocada a les set del vespre a la plaça de la Virreina. De fet, la reokupació ha estat "sorpresa" ja que, a diferència d'altres intents, en aquesta ocasió no s'havia anunciat prèviament. Finalment, han estat unes 500 persones les que han secundat la marxa que ha començat a la plaça Revolució i que s'ha desconvocat a la plaça Rovira sense que s'hagi registrat cap incident.
 

Forat on han entrat els okupes al «banc expropiat» Foto: Martí Urgell


Arxivat a