VÍDEO El «banc expropiat» celebra la reokupació des de dins del local

Diverses persones hi han accedit aquest matí | A l'exterior hi ha una concentració de suport per evitar un desallotjament ràpid

Vídeo des de dins del «banc expropiat»
Vídeo des de dins del «banc expropiat»
Redacció
04 de juny del 2016
Actualitzat a les 14:13h


El "banc expropiat" de Gràcia torna a estar okupat, segons ha anunciat el col·lectiu a través de les xarxes socials. Segons fonts consultades per NacióDigital, una desena de persones ha pogut entrar-hi aquest matí i, després d'accedir-hi, han realitzat tasques per impedir un desallotjament immediat. Posteriorment, han penjat a la xarxa un vídeo des de l'interior celebrant la reokupació.

També per evitar el desallotjament, altres activistes s'han "fixat" a l'interior de bidons a l'entorn del local, un acció que han acabat després que es pogués "consolidar" la reokupació. També hi ha desenes de persones concentrades a la porta del local de la Travessera de Gràcia.La reokupació ha estat "sorpresa" ja que, a diferència d'altres vegades, no hi havia cap convocatòria formal feta per aquest matí –aquest vespre sí que hi ha una manifestació a la plaça de la Virreina-. A través de Twitter han assegurat que la idea els hi ha donat el mateix conseller d'Interior que ja fa dies va assegurar que no podrien protegir una finca privada les 24 hores al dia. De moment, la presència policial és discreta i a força distància. Al carrer Torrent de l'Olla, per exemple, hi ha tres furgonetes dels ARRO dels Mossos d'Esquadra, dues furgonetes més a Travessera de Gràcia i l'helicòpter des de l'aire. També s'ha demanat als veïns que retiressin els cotxes.
 

Concentració a davant del «banc expropiat» Foto: Martí Urgell

 

Tres furgonetes dels Mossos al carrer Torrent de l'Olla. Foto: Martí Urgell

 

Activistes fixats en bidons a l'exterior del «banc expropiat». Foto: @banc_expropiat

Arxivat a