Una berguedana recupera el seu gos perdut després de 10 anys

La Protectora d'Animals de Berga es posa en contacte amb la propietària a través del xip | La dona pensava que el gos havia mort

Retrobament entre el gos i la seva propietària a la Protectora d'Animals de Berga.
Retrobament entre el gos i la seva propietària a la Protectora d'Animals de Berga. | Protectora d'Animals de Berga.
03 de juny del 2016
Actualitzat a les 23:22h

La Protectora d'Animals de Berga va viure, aquesta setmana, una història gairebé digna d'una pel·lícula. I és que una berguedana va recuperar, després de 10 anys, el gos que havia perdut. Precisament, tot va començar quan el passat dimecres van entrar a aquesta institució d'ajuda als animals dos gossos trobats entre Casserres i Gironella. Un d'ells, suposadament el més gran, portava xip, motiu pel qual es va iniciar el procediment habitual per trobar-ne el propietari. 

Segons la Protectora, els dos animals creuats de yorkshire eren força grans d'edat i, el que portava xip, probablement vorejava els 20 anys, malgrat l'energia que desprenien. La sorpresa, però, va venir quan, contactant amb la suposada propietària del gos a través de les dades del xip, aquesta va afirmar que no podia ser el seu, ja que, el Tim, com es deia, ja feia 10 anys que s'havia perdut i probablement era mort. 

Poc a poc, però, segons la Protectora, la història del Tim va anar prenent forma i, aquesta setmana, quan la dona va decidir comprovar si era el seu gos, es va viure un moment altament emocionant pel retrobament entre l'animal i la propietària. El Tim, a qui donaven per mort després de desaparèixer fa més de 10 anys, havia retrobat la família.

En aquest punt, la Protectora d'Animals de Berga afirma que va ser un moment molt emocionant, ja que aquestes històries no acostumen a acabar tant bé. Sense el xip, però, això no hagués estat possible, motiu pel qual han volgut recordar i destacar la seva importància. "El xip en el gos és la identitat de l'animal, és el seu ADN per saber, simbòlicament, d'on prové", han declarat. Així mateix, han indicat que és el "dret" de l'animal de poder tornar a casa i han assegurat que, sense aquest aparell, històries com les del Tim, no haguessin estat possibles. 

Pel que fa a l'altre animal, que també portava xip, però la propietària del qual és morta, han assegurat que és "carinyós com un peluix". Per això, ara es buscarà una família que el pugui acollir o adoptar.