Arriba a les llibreries «La vídua», el nou fenomen literari internacional

NacióDigital estrena una entrevista exclusiva a l'autora, la periodista britànica Fiona Barton | Els drets de la novel·la ja s’han venut a més de 30 països i serà adaptada en format sèrie per la productora Playground | L'obra és un thriller inquietant i tremendament addictiu amb una trama narrada a tres veus

Fiona Barton, autora de «La vídua»
Fiona Barton, autora de «La vídua»
01 de juny del 2016
Actualitzat el 02 de juny a les 9:57h

Els amants del misteri, les intrigues, els secrets addictius i les bones pàgines de la literatura que més enganxa han d'assenyalar aquest 1 de juny al calendari, i amb lletres ben grosses. Aquest dimecres ha arribat a les llibreries el nou fenomen editorial de l’any, La vídua (Columna, 2016), una novel·la signada per la periodista britànica Fiona Barton. Des de NacióDigital acompanyem l'estrena amb una vídeo-entrevista exclusiva a l'autora, que parla d'alguns dels secrets del llibre.

Publicada als Estats Units i al Regne Unit pels mateixos editors de La noia del tren, els drets de La vídua ja s’han venut a més de 30 països. A més, veurà la llum en format sèrie de la mà de la productora Playground, tota una garantia d'èxit assegurat. Barton, que professa una bona mà en la manera d'entendre els personatges i d'endinsar-s'hi, sap com dosificar la informació per deixar sense alè al llarg de 500 pàgines que passen com una exhalació.
 
Una història i tres veus

"He estat periodista durant molts anys i he conegut a gent molt diferent". Per la seva feina, Barton ha hagut de cobrir molts casos de successos i sempre es preguntava què sabien o què haurien de saber, o podrien haver sabut, les persones involucrades. "La idea s'anava cuinant en al meu cap des de feia temps", afirma en el vídeo. Fins que arriba el fil que tot ho desencadena. "El matrimoni és com una societat secreta: tots dos tancats junts en una relació de la qual ningú sap res més, per això és tan difícil", afirma, rotunda. Secrets que ja poden ser descoberts pels lectors catalans.

 

Coberta de «La vídua» Foto: Columna

Explicada a partir les tres veus de tres personatges (el Policia, la Periodista i la Vídua), la novel·la parla de temes de gran actualitat com la seguretat a les xarxes socials i el sensacionalisme a la premsa. En aquest sentit, La vídua segueix la línia del gènere que arrasa a tot el món en aquests moments: el domestic noir, la intriga dins de les cases dels protagonistes, protagonitzada per gent normal. I també el gènere grip lit, un nou producte basat en thrillers psicològics escrits i protagonitzats per dones.
 
Fiona Barton (Cambridge) té una dilatada carrera en el món del periodisme. Ha treballat, entre d’altres mitjans, al Daily Mail, el Daily Telegraph i al Mail on Sunday, cobrint alguns dels casos judicials més mediàtics, com la comentadíssima desaparició de Madeleine McCann. Guardonada amb el prestigiós Premi Nacional de la Premsa britànica, des del 2008 Barton treballa formant periodistes exiliats i amenaçats arreu del món. La vídua és la seva primera novel·la i ja s’ha convertit en un fenomen editorial internacional.
Arxivat a