El ministre de Defensa descarta la cessió de la caserna del Bruc a Barcelona

Pedro Morenés explica que els problemes de finançament de les forces armades fan inviable traspassar una unitat militar operativa com el quarter de la capital catalana

Redacció
01 de juny del 2016
Actualitzat a les 15:05h

El ministre Morenés conversant amb dos militars aquest dimecres. Foto: ACN


El ministre de Defensa en funcions, Pedro Morenés, que aquest dimecres ha visitat la caserna del Bruc de Barcelona, ha descartat la seva cessió A Barcelona mentre "tingui una utilitat operativa tan evident".

Tot i que és una demanda que diferents alcaldes de la capital catalana i líders polítics han formulat en múltiples ocasions els últims anys, l'últim d'ells el convergent Francesc Homs, el ministre ha assenyalat que els problemes de finançament de les forces armades fan inviable cedir una unitat militar operativa com la caserna del Bruc.

"Hem de prioritzar la inversió en la formació de la nostra gent que defensa Espanya a les operacions exteriors", ha puntualitzat. Sobre l'actuació dels Mossos d'Esquadra durant els aldarulls al barri de Gràcia de la setmana passada, Morenés ha assenyalat que no li correspon a ell fer valoracions, però sí que ha destacat la importància de "garantir l'estat de dret". "És el garant de la nostra llibertat, pau i democràcia i tot el que no sigui defensar-lo quan cal fer-ho és no complir amb la responsabilitat i les obligacions que tots tenim", ha reblat.
Arxivat a