​Colau critica que l'Estat «gira l'esquena» a Barcelona i Catalunya amb la Sagrera

L'alcaldessa carrega contra el govern espanyol i li reclama "propostes concretes" per acabar les obres

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau | ACN
Redacció
01 de juny del 2016
Actualitzat a la 13:59h
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha criticat aquest dimecres durament l'actitud del govern espanyol en funcions amb les obres de l'estació de la Sagrera i el seu entorn, que es mantenen aturades des de fa temps. Colau ha denunciat que aquest dimarts hi havia una visita prevista a les obres amb ella; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i el secretari d'estat d'Infraestructures, Julio Gómez Pomar, l'Ajuntament, però va ser "suspesa totalment i a última hora" per l'absència del representant del govern espanyol.

En declaracions als mitjans després de participar en un debat d'Alcaldes.eu, l'alcaldessa ha carregat contra el comportament de l'estat espanyol, "que gira l'esquena reiteradament a Barcelona i Catalunya" en mantenir aturades les obres de la Sagrera i, segons ella, no tenir "respecte institucional". "No és acceptable el tracte. Em sembla que no és normal", ha criticat, i ha afegit que "hi ha una incomprensió absoluta" per part de l'Estat.

Colau ha avançat que la setmana vinent l'Ajuntament reclamarà a l'Estat que "vingui amb alguna proposta concreta", en el marc de la reunió del consell d'administració del Consorci Sagrera Alta Velocitat que s'ha previst pel dimarts 7 de juny per abordar la situació de la Sagrera. "Les poques visites que fan o bé les anul·len o són per fer més promeses. Demanem coses concretes, no més promeses i menys encara en un context electoral", ha exigit.
Arxivat a