García Albiol titlla de «comèdia» la Llei de protecció social catalana

Assegura que Pedro Sánchez “no se n'assabenta” i critica la seva proposta de pacte polític amb Catalunya | Atribueix les poques detencions pels aldarulls de Gràcia a “no incomodar els socis de la CUP”

Xavier García Albiol, aquest dimarts al Parlament
Xavier García Albiol, aquest dimarts al Parlament | ACN
31 de maig del 2016
Actualitzat a les 11:48h
“Tot això és comèdia”. Així ha definit el coordinador general del PP, Xavier García Albiol, la presentació per part de Junts pel Sí i la CUP de la primera de les tres lleis de desconnexió, la Llei integral de protecció social catalana, prevista per aquest migdia. El dirigent del PP ha dit que l’únic que es pretén és “enredar els seus” i que CDC és un partit que travessa una forta crisi i necessita temps per recuperar-se. García Albiol ha afirmat que “la proposta d’intentar trencar la seguretat social és inviable, és un risc i posaria en risc les pensions dels catalans”. Un risc que, en paraules del cap del PP català, és perfectament conegut per la cúpula de Junts pel Sí.
 
Contundent Xavier García Albiol amb Pedro Sánchez per haver proposat un “pacte polític amb Catalunya” a través d’una reforma constitucional. L’ha titllat d’“ambigua”, ha dit que “no s’assabenta del que passa a Catalunya”. Segons el dirigent del PP, el secretari general del PSOE està disposat a fer renúncies per agradar els independentistes i a Podem.
 
García Albiol ha defensat un nou sistema de finançament per a Catalunya que faciliti uns millors serveis socials, però “sense caure en el parany de l’independentisme”. Per afegir que “Catalunya no necessita ni una millora en temes culturals ni en temes lingüístics”, ja que “gaudeix del màxim de competències en aquests àmbits com mai hem tingut”.
 
El coordinador general del PP català ha aprofitat per criticar el president Carles Puigdemont pel seu “silenci” davant dels aldarulls de Gràcia. Ha acusat el president de no pronunciar-se “per no posar en risc la votació dels pressupostos”, ha declarat apuntant cap a la CUP. També ha considerat “inadmissible” que només hi hagi hagut dues detencions. Segons ell, seria degut a “instruccions per no incomodar els seus socis de la CUP”.  

Pel que fa a pressupostos, García Albiol ha confirmat, com es donava per fet, que el seu grup presentarà una esmena a la totalitat. Ha concretat l’aspecte central que els decideix a fer-ho: els 100 milions d’euros previstos per a la creació d’un estat independent. Ha emplaçat al president de la Generalitat i al vicepresident Oriol Junqueras “a triar entre la rauxa o seguir pagant factures”.