El Círculo Ecuestre acull amb escalf el ministre de l'Interior

Jorge Fernández reparteix llenya contra “la nova CDC”, Colau, Podem i els socialistes

30 de maig del 2016
Actualitzat a les 20:18h
El Círculo Ecuestre és dels pocs fòrums a Catalunya on un ministre de l'Interior del PP se sent com a casa. Això fa de l'Ecuestre un lloc en certa manera exòtic, el que li dóna un interès afegit. Malgrat això, l'acte d'aquest dilluns, en què el club de la "gentry" ha acollit Jorge Fernández Díaz, ha tingut una mica de remake del que el cap de llista del PP i ministre ja va protagonitzar amb motiu de les eleccions espanyoles anteriors.

Jorge Fernández ha tingut com a introductor el mateix president del Círculo, Alfonso Maristany, qui, sempre en castellà, li ha donat la benvinguda recordant el 25 aniversari de l'atemptat d'ETA a Vic. A la taula presidencial, figures com Enric Lacalle, antic dirigent del PP, Xavier Garcia Albiol, l'encara presidenta del partit a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, i l'expresident del Círculo Borja García Nieto.

El ministre ha estat aplaudit després de fer, molt emocionat, una referència als policies i guàrdies civils morts per terrorisme. A banda d'això, el també cap de cartell del PP per Barcelona en les eleccions del 26-J ha tornat a repetir que gràcies a Mariano Rajoy, Espanya no ha estat rescatada, i que quan el PSOE va deixar el govern després de les eleccions del 2011, el país estava pràcticament en fallida. Però que, tot i així, per poc que es pugui, ara toca fer una gran coalició amb el PSOE.

Fernández Díaz ha defensat els valors previsibles en uns salons on les sorpreses no són benvingudes. Ha clamat contra un socialisme que ahir diumenge no va tenir escrúpols per manifestar-se amb l'esquerra independentista i els radicals en contra de les sentències del TC. També hi ha hagut llenya per l'alcaldessa Ada Colau ("Barcelona s'ha convertit en la capital del vandalisme") i per Convergència ("la nova CDC és pagar el lloguer als okupes"). També ha llançat contra Podem la situació a Grècia i les retallades que ha hagut de gestionar el govern de Tsipras. Ho ha fet enmig d'algunes expressions tòpiques, des de l'elogi obligat als amfitrions ("aquest Círculo que és estendard de la millor societat civil") a la frase que "ser català és una de les millors maneres de ser espanyol".

El públic, com sempre quan hi ha aquests convidats, ha estat molt propici. Un dels presents li ha preguntat al ministre "com és que després de tants incidents a Gràcia, no hi ha hagut cap detenció". Jorge Fernández no ha volgut entrar a sac en aquest punt i ha tingut paraules de reconeixement pels Mossos. També ha escoltat amb satisfacció la intervenció d'un militant que li ha demanat que els candidats del PP facin valer el valor de l'experiència en la campanya electoral. Al Círculo Ecuestre es porten tons clàssics.