La síndica de Barcelona veu tolerància en la venda «irregular» de butà

Demana a l'Ajuntament obrir una investigació i eradicar aquesta venda si és necessari

La síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà
La síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà | Europa Press
Redacció
30 de maig del 2016
Actualitzat el 31 de maig a les 7:20h
La síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha demanat aquest dilluns a l'Ajuntament que investigui la venda de butà al carrer i eradicar-la si és necessari, ja que considera que es fa "una transacció comercial irregular i tolerada d'un producte de primera necessitat", ha informat la Sindicatura en un comunicat. En alguns barris és força habitual la presència de venedors de bombones, els quals piquen les bombones per avisar que hi són.

Segons Vilà, aquesta pràctica "provoca reiterats episodis de contaminació acústica (pels cops que els venedors donen a les bombones per alertar de la seva presència), pot posar en risc la seguretat de les instal·lacions que els usuaris tenen a casa seva i causa indefensió en els drets dels consumidors de gas butà", especialment dels que es troben en situació de vulnerabilitat, per l'exigència, segons ella, d'un preu per sobre de l'oficial.

Vilà ha criticat que "s'hagi instaurat un subministrament alternatiu al marge de l'oficial", mitjançant camions de distribució que no exigeixen als usuaris disposar d'una pòlissa de subministrament ni estar al domicili pendent de l'arribada del gas, com fixa la normativa. Davant d'això, ha proposat que el consistori arribi a un acord amb les empreses distribuïdores per regular un altre sistema de distribució que tingui "les degudes garanties per a clients i ciutadania", després de rebre queixes veïnals per la falta d'actuació municipal.
Arxivat a