Els treballadors del metro rebutgen el preacord amb TMB i tornaran les vagues

Les assembles del matí i la tarda s'oposen a la proposta per àmplia majoria | Les aturades seran al 30 i 31 de maig i l'1 i el 2 de juny

Vídeo de l'assemblea on han rebutjat l'acord
Vídeo de l'assemblea on han rebutjat l'acord | @cgtcatalunya
Redacció
26 de maig del 2016
Actualitzat a les 21:25h
Els treballadors del metro de Barcelona han rebutjat l'última oferta de TMB, la qual la mateixa empresa havia considerat com a preacord. Així doncs, finalment, es mantenen les vagues convocades per al 30 i 31 de maig i l'1 i el 2 de juny.

L'assemblea celebrada aquest matí, on hi han acudit 899 empleats dels 3.000 de la plantilla, s'ha oposat a la proposta per àmplia majoria i la de la tarda ha ratificat la decisió -837 han votat que no estan d’acord amb la proposta, 27 que si i 35 s’han abstingut-. 

En l'oferta de TMB que han rebutjat hi constaven millores en els sous i les contractacions i el compromís de l'empresa de no fer canvis organitzatius sense acordar-ho amb els sindicats. A canvi, però, els treballadors no podien convocar aturades. Ha estat precisament aquesta última condició, la que ha portat els empleats a dir "no" a la proposta.

Fonts sindicals han assegurat a l'ACN que esperen que després d’aquestes aturades la direcció faci un gest per seguir negociant i elimini la clàusula que impedeix fer noves vagues. De fet, el preacord incloïa garantir la "pau social" fins al 2017. Tot plegat suposa una nova patata calenta per al govern d'Ada Colau en uns dies marcats per la gestió de la crisi del "banc expropiat" de Gràcia.
Arxivat a