Els legionaris insten la Policia Nacional a unir-se a la seva marxa a Barcelona

La manifestació es farà dissabte, amb participants de tot l'Estat | La CUP ha organitzat una protesta paral·lela

Desfilada dels legionaris a l'Hospitalet de Llobregat el passat Dijous Sant
Desfilada dels legionaris a l'Hospitalet de Llobregat el passat Dijous Sant | Adrià Costa
Redacció
26 de maig del 2016
Actualitzat a les 8:53h
"És l'hora de manifestar-se per Espanya i la seva defensa, tots junts!". Sota aquest lema, la Legió Urbana de Barcelona ha convocat una manifestació el proper dissabte, 28 de maig, a les 12 del migdia a la plaça Urquinaona de Barcelona, tal com ja va avançar NacióDigital. Es reuneixen "pels esdeveniments que s'estan desenvolupant a Espanya amb partits que desprestigien les forces de seguretat i armades i la bandera" que, segons ells, volen "incomplir la nostra Constitució espanyola".

Els legionaris han fet una crida als funcionaris de la Policia Nacional perquè s’uneixin a la marxa, segons publica avui El Confidencial. En el mail que se'ls ha enviat, s’explica que ha estat convocada per protestar “contra els continus atacs a l’exèrcit, la Policia Nacional i la Hermandad de Legionarios de Barcelona per part de l’alcaldessa i de totes les forces d’esquerra, antisistemes i separatistas". A més, consideren que aquesta germandat de Barcelona "està sent contínuament atacada i desprestigiada per representar Espanya a Catalunya".

Els legionaris faran una aturada davant d’una comissaria de la Policia Nacional, en honor del cos. Allà, es tocaran un parell de marxes, l’himne nacional espanyol i la cançó El novio de la muerte.

La manifestació ha estat autoritzada per la Delegació del govern espanyol. Segons l’organització, ja hi ha més de sis-cents legionaris de tot l’Estat que han confirmat que dissabte seran a Barcelona.

Davant d'aquesta trobada, la CUP del districte Sant Andreu de Barcelona ha convocat una manifestació paral·lela per rebutjar la manifestació "feixista". 

La darrera polèmica amb els legionaris va ser la passada Setmana Santa quan van desafiar els ajuntaments de l'Hospitalet de Llobregat i de Palafolls i van desfilar. En aquest darrer municipi, també es va organitzar una manifestació en contra de la desfilada.



Arxivat a