Ofensiva de C's per castellanitzar els senyals de trànsit a Lleida

La formació d'Ángeles Ribes presenta una moció al ple per adaptar-se a la normativa de la Direcció General de Trànsit

26 de maig del 2016
Actualitzat a les 8:05h
C's no vol relaxar la seva lluita per convertir Lleida en una ciutat bilingüe. Després de pactar amb el govern de la Paeria un canvi de normativa lingüística, que s'està negociant a foc lent, la formació que lidera Ángeles Ribes ara ha iniciat una ofensiva per castellanitzar els senyals de trànsit.

El grup municipal presentarà una moció en el proper ple de la Paeria en la que es defensarà una retolació bilingüe "en el menor temps possible", una proposta que des de la formació vinculen a la correcta aplicació de l'article 56 de la Llei sobre el trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat vial. L'articulat defensa que "les indicacions escrites dels senyals estaran escrites, almenys, en la llengua espanyola oficial de l'Estat".

No és la primera vegada que C's es fixa amb la llengua dels senyals de trànsit. A L'Hospitalet, per exemple, creuen que la manca de senyals en castellà invalida les multes.

CiU veu la moció com una nova prova de foc per al govern d'Àngel Ros

Aquesta proposta ha encès els ànims del grup municipal de CiU, que ha alertat que en la sessió plenària "es tindrà una nova oportunitat de ratificar quin és el compromís de l'equip de govern del PSC envers el català com a llengua d'ús preferencial a la Paeria".
 
En opinió del Grup CiU la proposta de Ciutadans "emmascara una veritable voluntat de fer retrocedir l'ús de la llengua catalana a la ciutat i a l'Ajuntament, com ho demostra el fet de sol·licitar "la correcta aplicació de l'article 56 de la Llei".