Un detingut i una desena de ferits en la tercera nit d'incidents a Gràcia pel «banc expropiat»

Diverses persones trenquen vidres de locals i cremen contenidors després de la nova protesta al barri | Uns 1.500 manifestants es mobilitzen per tercera vegada contra el desallotjament de l'edifici

Vídeo resum de la tercera nit d'incidents a Gràcia
Vídeo resum de la tercera nit d'incidents a Gràcia | Martí Urgell
Jordi Bes / Elvira Vilardell
25 de maig del 2016
Actualitzat el 26 de maig a les 9:56h
Vídeo resum de la tercera nit d'incidents a Gràcia. Vídeo: Martí Urgell

Nous incidents a Gràcia en la tercera nit de protesta contra el desallotjament del "banc expropiat". Després que els Mossos hagin dissolt la manifestació, diverses persones han tombat i cremat contenidors, trencat vidres de locals i fet malbé mobiliari urbà. La policia ha detingut almenys una persona pels aldarulls i alguns periodistes han resultat ferits pels objectes que han llançat alguns manifestants. A més, un periodista de La Directa denunciarà un agent per trencar-li un dit amb un cop de porra. La policia, per la seva banda, informa de sis agents ferits i almenys cinc persones més ateses pel Servei d'Emergències Mèdiques.

Els concentrats tenien la intenció inicial d’encerclar l’edifici formant cadenes humanes per bloquejar la policia als accessos adjacents. Aquesta opció, però, ha estat desmantellada per la policia, que s’ha avançat i ha situat furgonetes policials just davant de l’edifici.

Desenes de persones s'han concentrat a la plaça de la Revolució, d'on aquesta tarda s'han tornat a retirar els contenidors i els bars han abaixat la persiana i tret cadires i taules de les terrasses. La marxa, on hi han participat unes 1.500 persones segons els Mossos i la Guàrdia Urbana, ha començat a caminar passats dos quarts de deu amb consignes com "els carrers seran sempre nostres", "anticapitalistes" i "què fa la policia? Tortura i assassina". Per tercer dia consecutiu, Josep Garganté, regidor de la CUP, ha tornat a assistir a la mobilització. 

Segons ha informat el perfil de Twitter @Banc_Expropiat la concentració ha sigut desconvocada al arribar a plaça Revolució, però "el gruix ha sortit en manifestació espontània". Un grup de persones ha tornat cap a la mitjanit a la plaça i ha llançat objectes fins que els Mossos les han dispersat i han començat les corredisses. L'escena s'ha tornat a repetir passades les dotze de la nit. 
Les tres manifestacions que s'han fet fins ara han acabat amb aldarulls. Ahir hi va haver càrregues, corredisses i es va va malmetre mobiliari urbà. A la de dilluns, a més, es van cremar diversos contenidors i es van bolcar vehicles, incidents que van indignar alguns veïns del barri.

A continuació, diversos vídeos de la protesta i els aldarulls a càrrec de Jordi Bes i Martí Urgell.
 



Ampli dispositiu dels Mossos a Gràcia. Foto: Martí Urgell

 

Capçalera de la manifestació: a la pancarta s'hi llegeix el nom del propietari del «banc expropiat». Foto: Martí Urgell

 

Diverses persones causen aldarulls i trenquen vidres de cotxes a Gràcia. Foto: Jordi Bes

 

Contenidors tombats al carrer Providència. Foto: Martí Urgell
 

Un local del barri de Gràcia, malmès després de la manifestació. Foto: Martí Urgell

Arxivat a