Els 8 imprescindibles del DocsBarcelona

El cas d'un pedòfil reconegut, la història d'un grup de rap cubà o el biopic de Xavier Cugat, entre les pel·lícules recomanades de l'edició 2016

Fotograma del documental sobre Xavier Cugat, «Sexe, maraques i chiuahues».
Fotograma del documental sobre Xavier Cugat, «Sexe, maraques i chiuahues». | DocsBarcelona
Redacció
25 de maig del 2016
Actualitzat el 27 de maig a les 16:34h
La 19a edició del DocsBarcelona torna aquesta setmana a la programació cultural barcelonina, del 23 al 29 de maig als Cinemes Aribau i al CCCB. Com ja és habitual, el festival ho fa amb les millors i més sucoses propostes del gènere de la no ficció, enguany amb el nexe comú de les "Mirades inquietes". Per no perdre detall del bo i millor, l'organització ens recomana els vuit films imprescindibles d'aquest 2016.

1. A Good American
Dijous 26, 19:15h. Aribau Club.
Divendres 27, 17:45h. Aribau Club.

Bill Binney va desenvolupar un revolucionari programa de vigilància per interceptar qualsevol senyal electrònica, sense envair la privacitat. Tres setmanes abans de l’11-S, el programa es va suspendre: era massa barat. El seu sistema hauria pogut evitar l’atac terrorista.


2. Beyond the fear
Divendres 27, 20:00h. Aribau Club.
Dissabte 28, 16:15. Aribau Club.

El director Herz Frank va seguir durant 10 anys la complexa historia de Larisa Tremblover. Casada i amb quatre fills, s’obsessiona amb Yigal Amir, l’assassí del primer ministre d’Israel, Yitshaq Rabbín. Larisa s’enamora visitant-lo a la presó, decideix divorciar-se i acaben tenint un fill.


3. Campo a través. Mugaritz, intuyendo un camino
Divendres 27, 17:30h. CCCB – Teatre.
Diumenge 29, 17:30h. CCCB – Teatre.

La Fura del Baus retrata l’increïble equip humà del restaurant Mugaritz. La necessitat d’experimentar més enllà dels límits dels sentits, en un procés constant de risc i reinvenció, ens descobreix un món de fantasia entre els fogons sota la batuta del xef Andoni Luis Aduriz. 


4. Daniel’s world
Dijous 26, 19:45h. Aribau Club.
Divendres 27, 18:00h. Aribau Club.

En Daniel, un estudiant de 25 anys, és el primer membre de la comunitat txeca de pedòfils que parla de la seva malaltia. Mai ha abusat de cap nen i es planteja sotmetre’s a una castració química. Un retrat sensible de la seva lluita diària que ens enfronta a una incòmoda realitat.


5. Esto es lo que hay
Dijous 26, 21:15h. CCCB – Auditori.
Dissabte 28, 16:00h. CCCB – Teatre.

Un retrat del grup de rap cubà més popular: Los Aldeanos. El seu missatge contestatari triomfa entre els joves al marge de la cultura castrista. L’evolució del grup des de l’escena underground els porta a fer una  gira mundial que coincideix amb l’obertura del règim.


6. Freightened – el cost real del transport marítim
Divendres 27, 19:45h. Aribau Club.
Diumenge 29, 16:15h. Aribau Club.

El 90% dels productes que consumim a occident es fabriquen a fora i arriben transportats en contenidors per mar. Aquesta investigació transoceànica ens revela els mecanismes d’una indústria plena de secrets i que sosté la clau de la economia, el medi ambient i el model de la nostra civilització.


7. Samuel in the clouds
Divendres 27, 22:00h. Aribau Club.
Dissabte 28, 19:45h. Aribau Club.

Les glaceres bolivianes s’estan desfent. En Samuel, un antic treballador de la desapareguda estació d’esquí de Chacaltaya, observa des d’una finestra al sostre del món com la neu s’esvaeix. Mentre els científics busquen solucions, ell invoca els esperits de les muntanyes sagrades.


8. Sexe, maraques i chiuahues
Dijous 26, 18:00h. CCCB – Auditori.
Dissabte 28, 18:00h. CCCB – Auditori.

Un biopic alegre i glamurós sobre la increïble vida de Xavier Cugat. Del blanc i negre al color recorrem dos continents, de Cuba a Barcelona passant pel Hollywood clàssic i el naixement de Las Vegas al so de les maraques.

Arxivat a