Junqueras lliura a Forcadell «els pressupostos socials més ambiciosos de la història»

El vicepresident del Govern subratlla l'increment de les partides en ensenyament, salut i afers socials | La presidenta del Parlament proposarà que el 8 de juny es faci el debat de totalitat i el vot final sigui el 20 de juliol

Carme Forcadell i Oriol Junqueras, amb el llapis de memòria i la tauleta amb els pressupostos
Carme Forcadell i Oriol Junqueras, amb el llapis de memòria i la tauleta amb els pressupostos | ACN
24 de maig del 2016
Actualitzat a les 14:52h
Acte de "litúrgia" parlamentària enmig d’una enorme expectació. El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, ha lliurat aquest dimarts l’avantprojecte de pressupostos de la Generalitat a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Junqueras els ha definit com “els pressupostos socials més ambiciosos de la història”. Ha destacat l’increment de les partides socials i ha esmentat els 317 milions del capítol de Salut, els 211 milions per a Ensenyament i els 173 destinats a Treball, Afers Socials i Famílies, a més de partides importants per a transport públic i habitatge. Alhora, Junqueras ha ha subratllat també l’esforç fet en l’impuls al creixement, la recuperació econòmica i la recerca.

Carme Forcadell ha anunciat el calendari que seguiran els comptes públics. Avui mateix, el Butlletí Oficial del Parlament els publicaran i s’obrirà el termini de presentació d’esmenes, i la presidenta proposarà tot seguit a la mesa els següents terminis: el 8 de juny es faria el debat de totalitat, entre els dies 13 i 17 de juny els pressupostos es discutiran a les comissions legislatives, i el 20 de juliol es faria la votació final al ple.

Els membres de la mesa i la junta de portaveus han estat testimonis de l’instant que suposa l’inici del debat més important del Parlament: l’avaluació dels pressupostos nacionals. Acabat l’acte, Junqueras els presentarà als grups de la cambra. La diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, no es s'ha quedat a la reunió i només ha recollit el pen drive dels pressupostos, en protesta per "la brutal" actuació de la policia, ahir al barri de Gràcia.