Catalunya ressona a Salzburg

El secretari d’Afers Exteriors exposa el procés català davant un dels "think tanks" més prestigiosos d’Àustria | Jordi Solé parlarà del compromís europeista de Catalunya pocs dies després de les eleccions presidencials austríaques

24 de maig del 2016
Actualitzat a les 12:10h
El procés català interessa, i cada cop més, entre els cercles influents europeus. Aquest dimecres, Jordi Solé, secretari d’Afers Exteriors i de la UE de la Generalitat, explicarà “El camí de Catalunya dins d’Europa” en una taula rodona que es farà al Palau Kuenberg de Salzburg organitzada per l’Institut de les Regions d’Europa (IRE), un dels think tanks més prestigiosos d’Àustria. Hi participaran també Frank Schausberger, president d’auqest laboratori d’idees, el politòleg alemany Kai-Olaf Lang, l’escriptora Krystyna Schreiber i el delegat de la Generalitat a Viena, Adam Casals.

L’acte és rellevant perquè el secretari d’Afers Exteriors dissertarà en companyia de figures de pes d’Àustria i Alemanya. Schausberger és un nom rellevant de la política austríaca. És dirigent de l’OVP, el Partit Popular, d’ideologia democristiana, ara mateix al govern a Viena, i ha estat president de la regió de Salzburg. Lang, per la seva banda, és un coneixedor profund de la realitat catalana i membre de l’Institut Alemany de Politica i Seguretat Internacional, un altre think tank que elabora informes per al Bundestag i la cancelleria alemanya.

Jordi Solé parlarà del compromís europeista de Catalunya, i ho farà davant d’un auditori molt identificat amb el projecte de la UE, i pocs dies després de les eleccions presidencials a Àustria, quan ha estat a punt d’arribar a la jefatura de l’Estat un candidat que ha fet del seu euroescepticisme un dels punts forts del seu discurs.  

Salzburg és una ciutat apropiada per llançar missatges que arribin a centres sensibles d’opinió. Pàtria de Mozart i capital cultural d’Àustria, és també la ciutat amb més poder adquisitiu del país, fronterera amb Baviera, on la realitat catalana és força coneguda.