ICV s'obre a negociar els nous pressupostos amb el Govern

Ribas i Cid confien que el 26-J desbloquejarà la situació política | El president explica als dirigents ecosocialistes que no abandona la via del referèndum | Munté considera vigent l'acord amb la CUP però mantenint oberta la porta a pactes amb més forces

Carles Puigdemont, saluda els coordinadors d'ICV, Marta Ribas i David Cid
Carles Puigdemont, saluda els coordinadors d'ICV, Marta Ribas i David Cid | ACN
23 de maig del 2016
Actualitzat a les 21:08h
Marta Ribas i David Cid, nous coordinadors d'ICV, han estat rebuts aquest dilluns pel president Carles Puigdemont. La trobada té lloc en el marc de contactes polítics de la nova direcció d'Iniciativa, però no es pot separar de la imminència del debat de pressupostos.

Els dos dirigents d'ICV han fet arribar al president de la Generalitat la voluntat de dialogar sobre els pressupostos, que demà seran lliurats pel vicepresident Oriol Junqueras a la presidenta del Parlament. L'obertura d'ICV es produirà sempre i quan els nous comptes responguin a la situació d'emergència social que viu la societat catalana, i que inclogui una fiscalitat progressiva i justa. Amb tot, David Cid ha dit que no s'ha entrat en detalls concrets ni s'ha posat cap condició, com una pujada de l'IRPF.

Ribas ha informat que en la reunió amb el president s'ha tocat el tema del referèndum acordat, que propugna la formació ecosocialista. Els dirigents d'ICV han dit que confien que "les eleccions del 26-J poden desempatar la situació de bloqueig" que viu la política espanyola, però també la situació a Catalunya. Cid ha recordat que un 80% de la societat catalana està pel dret a decidir. El president ha assegurat que el Govern no tanca la porta a la via del referèndum, i que caldrà esperar com queda el panorama després del 26-J.

Ribas i Cid són dos dels tres coordinadors que lideren Iniciativa des de l'assemblea de la formació celebrada el març passat. El tercer és l'eurodiputat Ernest Urtasun.
La portaveu del Govern, Neus Munté, ha dit després de la trobada que l'executiu prioritza les negociacions amb la CUP per aprovar els comptes públics, i que l'acord amb aquesta força està plenament vigent, però el Govern no es tanca a acords amb altres grups parlamentaris. Munté sí que ha dit que pel que fa als impostos de successions i patrimoni no hi ha marge per introduir modificacions.