Generació Llibertat proposa una nova CDC sense president ni secretari general

Direcció col·legiada, mandats de dos anys i separació dels càrrecs al partit i al govern

23 de maig del 2016
Actualitzat a les 19:34h
Una de les plataformes sorgides del debat precongressual a Convergència Democràtica (CDC), Generació Llibertat, ja té enllestit el seu document programàtic, que presentarà el proper dissabte a Vic. Generació Llibertat ha celebrat les darreres setmanes diverses reunions d'un grup nombrós de joves quadres, a Sallent i a Castelldefels, per dissenyar una proposta de renovació profunda que té com a punt fort l'aposta per una direcció col·legiada sense les figures de president i secretari general. La direcció estaria formada per un nucli dur de deu persones, responsables d'àrea, i amb un coordinador que seria només un primus inter pares.

Els de Generació Llibertat propugnen canvis en profunditat en l'organització del partit. Reclamen unes estructures territorials més flexibles i un reforçament de la presència de la formació a l'àrea metropolitana. També la separació dels càrrecs al partit i al govern, tal com havien avançat els seus portaveus durant la reunió que van tenir a Castelldefels a finals d'abril. Els membres d'aquest grup defensen que els mandats de la direcció siguin de dos anys, renovables fins a un màxim de vuit anys.

Insisteixen en l'ús intensiu de les TIC com a vehicle de comunicació entre les bases i la direcció, i un sistema de finançament transparent. També que tota persona investigada no pugui formar part d'una candidatura.

Entre els impulsors de Generació Llibertat hi ha figures com Meritxell Roigé, diputada al Parlament, la secretària de Medi Ambient, Marta Subirà (persona propera al conseller Josep Rull) i el secretari d'organització de CDC a Barcelona, Carles Agustí.