La síndica demana atenció individualitzada als sense sostre

Maria Assumpció Vilà reclama mesures davant "l'elevat nombre" de persones sense llar

Maria Assumpció Vilà, amb l'alcaldessa Ada Colau, en una imatge d'arxiu
Maria Assumpció Vilà, amb l'alcaldessa Ada Colau, en una imatge d'arxiu | ACN
Redacció
19 de maig del 2016
Actualitzat a les 15:41h
La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha recomanat atenció individualitzada continuada que ajudi a pal·liar "l'elevat nombre" de sense sostre a la ciutat, després de conèixer que 941 persones dormen al carrer i 1.973 ho fan en equipaments socials, xifres que s'extreuen del recompte de persones sense llar que s'ha fet a la nit d'entre aquest dimecres i dijous.

En un comunicat aquest dijous, Vilà ha declarat que "l'existència de 2.914 de persones sense llar posa en evidència que queda molta feina per fer", i ha instat a la implicació a les diferents administracions per abordar aquesta situació, així com la revisió dels mètodes d'intervenció a seguir.

Vilà, que també va participar en el recompte que va realitzar la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL) amb el suport de més de 930 voluntaris, ha detallat que la Sindicatura aposta per un model més individualitzat basat en les necessitats de cada persona, així com posar en marxa nous equipaments especialitzats i canvis en la intensificació de la intervenció.

Ha manifestat que cal potenciar el "Housing First", concepte que pretén proporcionar primer de tot un allotjament individual amb un equip de suport als sense sostre, i després aprofundir en els àmbits social i laboral, iniciativa ja va proposar el 2013. Ha demanat a les administracions públiques la "realització de polítiques preventives i l'augment de recursos" en diferents àmbits com habitatge, salut i de suport social.
Arxivat a