García Albiol sí que permetria les estelades a la final de Copa

El líder del PP català discrepa de la decisió del govern espanyol, que ha prohibit “símbols anticonstitucional” al Vicente Calderón

Xavier García Albiol, aquest dimecres al Parlament
Xavier García Albiol, aquest dimecres al Parlament | EFE
18 de maig del 2016
Actualitzat a les 14:41h
La decisió de la delegada del govern espanyol de prohibir l’entrada d’estelades a l’estadi Vicente Calderón a la final de la Copa del Rei de diumenge s’ha trobat avui amb una discrepància inesperada. Xavier García Albiol s’ha manifestat favorable a permetre que la gent acudeixi al camp lluint la bandera independentista, si ho fa amb un comportament correcte.

El coordinador general del Partit Popular català ha fet aquestes declaracions al Parlament, després d’haver-se reunit amb representants de les associacions de víctimes del terrorisme. Al ser informat per periodistes de la decisió d’impedir l’accés d'estelades, el polític ha fet primer un gest de sorpresa, i tot seguit s’ha mostrat partidari d’autoritzar-les.

Ha estat la delegada del govern a Madrid, Concepción Dancausa, qui ha comunicat la decisió de prohibir tot “símbol anticonstitucional”, a més d’afegir que el futbol no ha de ser camp de batalla política. Diumenge, el Barça i el Sevilla es veuran les cares en la final de Copa en terreny aparentment neutral: el camp de l’Atlètic de Madrid.