El Teatre Lliure reflexiona sobre víctimes i terrorisme a «En veu baixa»

Ferran Madico dirigeix la revisió de l’obra "Quietly", ambientada a Belfast

Una foto promocional d'«En veu baixa»
Una foto promocional d'«En veu baixa» | Teatre Lliure
Redacció
13 de maig del 2016
Actualitzat el 14 de maig a les 14:45h
Sota el títol En veu baixa es presenta al Teatre Lliure de Montjuïc l’obra que ressegueix els camins de la convivència entre terroristes i víctimes després d’un alto al foc. Ferran Madico ha adaptat el text Quietly de l’escriptor nord irlandès Owen McCafferty que parla de dues persones radicalment enfrontades pel conflicte a Irlanda del Nord, però que estan unides en un mateix espai i dolor. Francesc Garrido i Òscar Rabadan protagonitzaran l’obra que es podrà veure entre el 18 de maig i el 12 de juny.

En la roda de premsa de presentació el director ha dit que l’obra es pregunta “què passa amb la violència una vegada s'ha acabat" i permet una mirada "més lúcida, menys afectada i més allunyada" d’una situació que “toca moltes bandes”. Madico ha reconegut que feia temps que tenia ganes d’abordar aquesta problemàtica, que té a veure amb la memòria històrica i que toca  l’estat espanyol “de prop”. En veu baixa és una reflexió sobre la violència però, alhora, sobre la mateixa democràcia i la necessitat del diàleg.

La història se centra en dos "herois contemporanis que decideixen afrontar el destí", segons Madico. Així, els protagonistes són dues persones nascudes a Belfast, l'un a la part protestant –Ian- i un altre a la catòlica –Jimmy-, que viuen els anys 70 en el sí d'una família humil. Tot dos s'endinsaran en l'espiral de la "teòrica violència política", segons un dels actors protagonistes, Francesc Garrido, però darrera de la qual hi ha la "violència de la pobresa", en una època "dura" de fred i manca de diners.
Arxivat a