Puigdemont creu que res canviarà per a Catalunya després del 26-J

En una entrevista a la CNBC, insisteix que les coses seguiran "igual" després del 26-J i que no hi haurà ningú que faci una proposta a Catalunya

ACN
13 de maig del 2016
Actualitzat a les 10:20h
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no veu els grans partits espanyols "preparats per fer grans sacrificis per tirar endavant la legislatura" en un escenari postelectoral semblant a l'actual. "Rajoy ha estat un problema", ha reconegut en una entrevista a la CNBC, durant el seu viatge a Londres, que s'ha emès aquest matí.

"Veurem què decideixen els electors espanyols", ha afirmat. Pel que fa a Catalunya, ha insistit que les coses continuaran "exactament igual" després del 26-J ja que, segons considerat, hi haurà un govern "incapaç" de fer propostes. Aquesta és la impressió que va extreure, ha dit, de les entrevistes que va tenir amb els quatre líders dels quatre grans partits espanyols ara fa unes setmanes. "No vaig tenir la sensació que tinguessin la intenció de moure's", ha subratllat.

Puigdemont ha constatat que la situació política espanyola genera "preocupació" a l'estat, però també a Europa, i que la incapacitat dels grans partits per posar-se d'acord "no és una bona notícia" ni per a l'economia ni per a la política europea.

Pel que fa a la situació de Gran Bretanya i el seu referèndum per decidir si es queda o marxa de la UE, ha evitat pronunciar-se, però sí que ha remarcat que Catalunya sí que vol continuar formant part d'Europa, i ha constatat la "paradoxa" que suposa que la UE faci "grans esforços per evitar" que els britànics marxin però, en canvi, "amenaci" Catalunya amb deixar-la fora si es declara independent. 

El president s'ha mostrat preocupat per la possibilitat d'una sortida de Gran Bretanya, però ha remarcat que respecta el dret a decidir dels britànics. En tot cas, si finalment surt, creu que s'hauran d'arribar a acords que evitin els efectes negatius per a les dues parts.
Arxivat a