Comença la votació popular pel nom de la macroregió que inclou la Catalunya Nord

Durant un mes, tots els habitants de més de quinze anys podran votar entre cinc propostes | Els sectors catalanistes aposten per "Occitània-País Català"

09 de maig del 2016
Actualitzat a les 19:19h

Manifestació independentista a Perpinyà. Foto: Carles Palacios


Aquest dilluns ha començat el termini de vot electrònic per elegir el nou nom de la macroregió que aplega les del Llenguadoc-Rosselló –que al seu torn inclou la Catalunya Nord- i Migdia-Pirineus. Fins al 10 de juny es podrà triar entre cinc noms elevats a la ciutadania per una comissió oficial: Llenguadoc, Llenguadoc-Pirineus, Occitània, Occitània-País Català i Pirineus-Mediterrani. Poden votar tots els habitants del territori amb més de quinze anys d’edat.

La nova regió ha sorgit de l’enèsima reforma territorial francesa, en aquest cas propugnada pel govern de Manuel Valls. El nom ha generat una forta polèmica i ha provocat una mobilització dels sectors catalanistes i de defensa de la llengua a la Catalunya Nord. Finalment, Occitània-Catalunya, un nom que tenia el suport dels sectors més sensibles a la identitat catalana i occitana, no ha passat els filtres oficials, però sí que hi és Occitània-País Català, que també havia estat vindicat.

La capital de la nova regió serà Tolosa de Llenguadoc. El nom de la nova demarcació es coneixerà el 23 de juny.