CDC no cedeix davant Demòcrates i mantindrà el nom Convergència el 26-J

La direcció convergent crida a la mobilització en el "Superdissabte" | Hi haurà 150 punts de votació per la consulta i les primàries del 21 de maig

09 de maig del 2016
Actualitzat a les 14:30h

Marta Pascal, aquest dilluns en roda de premsa Foto: @convergenciacat


La portaveu de CDC, Marta Pascal, ha informat aquest dilluns que el partit es manté en la posició de mantenir el nom de Convergència en la candidatura a les eleccions espanyoles. Aquesta decisió ja ha estat comunicada a la direcció de Demòcrates de Catalunya, que ha defensat una llista unitària a Madrid amb altres partits i presència de figures independents amb el nom de Junts per Catalunya. Ha aclarit que la voluntat del partit, però, és la de sumar forces i que, en tot cas, Convergència demanarà el vot a tots els ciutadans i les seves portes estaran obertes a tothom.

En el debat intern anomenat Torn Obert, una majoria de les bases i els simpatitzants van votar per mantenir d’alguna manera el nom Convergència en la marca del nou partit. Aquest és el principal argument per fer-se forts ara en la decisió de dur-lo en la llista a les eleccions del 26-J.

La direcció convergent ha donat el tret de sortida pel "superdissabte" del 21 de maig. Militants i simpatitzants votaran en la consulta sobre la refundació del partit i alhora en les primàries per elegir el cap de llista al Congrés espanyol. Pascal ha parlat després de la reunió del secretariat permanent de la formació.

Fins al 21 de maig hi hauran 55 actes d’assemblees territorials i 22 de sectorials. El "superdissabte" s’obriran 150 punts de votació, de les deu del matí a dos quarts de vuit del vespre. Fins al 13 de maig hi ha temps per presentar candidatures. Fins ara hi ha dos aspirants: Francesc Homs i Sílvia Requena, que necessiten recollir 175 avals. Pascal ha dit que el cens electoral de Convergència és ara mateix de 17.000 militants, que són els qui reuneixen tots els requisits per votar. La xifra es pot incrementar en funció dels simpatitzants que concorrin a les urnes.