Quim Torra i Jordi Calvís, exclosos de les eleccions al secretariat de l'ANC

L'expresident d'Òmnium no podrà ser escollit per tenir un càrrec de designació governamental mentre que el dissenyador de Ponent va formar part de la llista de la CUP i no ha presentat una renuncia formal

08 de maig del 2016
Actualitzat a les 23:59h

Quim Torra, en una imatge recent. Foto: Adrià Costa


La junta electoral de l'ANC ha decidit excloure dos candidats del procés electoral per elegir el nou secretariat. La decisió pot portar polèmica perquè es tracta de dues persones tan significatives com l'expresident d'Òmnium Quim Torra i el dissenyador Jordi Calvís. Tots dos incompleixen, segons la junta, el reglament electoral, que exigeix no formar part de cap llista electoral o exercir càrrec de designació política.

Quim Torra és director del Centre d’Estudis Contemporanis de la Generalitat i Calvís va formar part de la llista de la CUP per Lleida les eleccions del 27-S i no ha presentat cap renúncia formal –teòricament podria acabar sent diputat si dimitissin set persones-. Torra s’ha significat recentment com un exponent dels sectors més crítics amb la gestió de l’ANC, que presideix Jordi Sànchez, i que aspira a continuar al capdavant de l’entitat.

Fonts de l’ANC han fet constar que la junta electoral està formada per persones de criteri independent i la presideix Rosa Alentorn, una persona no alineada en l’actual pugna interna. En aquest enllaç es poden consultar els candidats definitius.

Torra ha confirmat l'exclusió a través de Twitter: "Molta sort a tots els candidats que es poden presentar", ha piulat l'expresident d'Òmnium Cultural.