Confidències, còmic, poesia, teatre i flors, les cinc propostes per al cap de setmana

La "Victòria" de Pau Miró, la Setmana de la Poesia de Barcelona, "Girona, temps de flors", el festival Primera Persona i el 34è Saló del Còmic

Girona, a punt pel Temps de Flors
Girona, a punt pel Temps de Flors | Flickr Ajuntament de Girona
06 de maig del 2016
Actualitzat el 07 de maig a les 16:14h
Catalunya s'omple cada cap de setmana d'un ventall molt divers d'activitats culturals i d'entreteniment. D'entre tota l'oferta, aquestes són les cinc propostes que us recomanem des de la redacció de NacióDigital per gaudir al màxim del temps de lleure, oci i cultura.

Victòria, de Pau Miró
Sala Gran del TNC. Des del 4 de maig fins al 12 de juny

Emma Vilarasau protagonitza Victòria, una història d’amor, por i corrupció a la Barcelona dels anys 50, dirigida per Pau Miró, un dels talents més poderosos de la nova dramatúrgia catalana, tal com demostra que sigui un dels pocs autors que pot estrenar espectacle a la imponent Sala Gran del Teatre Nacional. Victòria és el nom de la protagonista d’un triangle amorós enmig de la lluita política clandestina en una ciutat atemorida per la dictadura. La necessitat finalment l’obligarà a prendre partit entre les ideologies permeses i les prohibides, en un espectacle contingut i que farà les delícies dels paladars teatrals més exigents.


Setmana de la Poesia de Barcelona
Barcelona. Fins el 10 de maig

Aquest dimecres començava, amb l'acte de la concessió del premi dels Jocs Florals a Eduard Sanahuja, l'edició 2016 del cicle Barcelona Poesia. L'esdeveniment omplirà la capital catalana de versos i clourà el dia 10 de maig amb el XXII Festival Internacional de Poesia al Palau de la Música. Abans, el cap de setmana ve carregat d'activitat poètica d'alta intensitat, amb recitals al nou espai del Verger del Museu Marès protagonitzats per veus com Jordi Llavina, Tomàs Arias, Miquel de Palol, Míriam Cano, Pau Vadell, Josep Pedrals, Pau Gener, Maria Josep Escrivà, Mireia Vidal-Conte, o l'AntiHOMEnatge PARAPArèmic a CARLES HAC MOR, lleiDADÀ universal. A banda de versos a viva veu, el Verger també acull una fira del llibre poètic on es poden adquirir llibres de poesia en general, poemaris dels autors que pujaran a l’escenari i editorials que descobreixen noves veus. Qui diu que la poesia no és viva?

Girona, temps de flors
Girona. Del 7 al 15 de maig

La 61a edició de "Girona, Temps de Flors" promet més espais singulars i naturals a un esdeveniment que ja és tot un clàssic del paisatge festiu català d'aquestes dates. Durant nou dies, es podran visitar 134 espais guarnits amb projectes florals i que compten amb la implicació de ciutadania, entitats, empreses i institucions de la ciutat. Com a grans novetats, enguany es podran veure els murs d'època romana que estan localitzats en un edifici del carrer del Riu Galligants, que semblaria que havia acollit un hospital a l'edat mitjana i que properament acollirà un balneari urbà de la ciutat. Amb motiu d'aquest nou ús, aquesta serà l'única oportunitat per visitar aquestes troballes arqueològiques.


Primera Persona
CCCB, 7 i 8 de maig.

Aquest divendres i dissabte, el CCCB acull la cinquena edició d'un dels festivals més esperats de la programació cultural barcelonina, el Primera Persona. Cinc anys de vida que l'han convertit en una cita ineludible que manté els mateixos principis fundacionals del primer dia: mostrar històries íntimes i personals –en forma de monòlegs, concerts, lectures i espectacles–, que han estat ideats en exclusiva per al festival, amb la font d'una matèria primera privilegiada. Ideat i dirigit per Miqui Otero i Kiko Amat, Primera Persona ens demostrarà, una vegada més a cop de programació sorprenent, per què "és un festival de passions, vocacions i voluntats". Noms com Sergi Pàmies, Juan Marsè, Renata Adler, James Rohdes o Dr. John Cooper Clarke, entre d'altres, prometen confidències, singularitat, qualitat i una passió desbordant.

34è Saló del Còmic
Fira de Barcelona. Fins el 8 de maig

La cita anual de la capital catalana amb el món del còmic arriba a la trenta-quatrena edició amb un nou Saló del Còmic a la Fira de Barcelona. Un dels grans homenatjats de l'edició 2016 és Francisco Ibáñez –pare de Mortadel·lo i Filemó, Pepe Gotera y Otilio, Rompetechos o 13 Rue del Percebe–, que celebra el seu vuitantè aniversari en plena forma i amb una mostra retrospectiva: "Per molts anys, Ibáñez". L'exposició compta amb 120 originals i recreacions del seu univers gràfic. Enguany, també tindran un paper destacat les superheroïnes amb "Elles tenen superpoders" i la reivindicació de les figures femenines que més han sobresortit en el món del còmic, i les "Vinyetes sobre rodes". Una delícia total per a fans i per a nous descobridors d'un món que enganxa.

Arxivat a