Demòcrates proposa el nom de Junts per Catalunya per una llista amb CDC

Els democristians fan una darrera crida a Convergència i, si no tenen èxit, no es presentaran | S’adrecen també a MES, Reagrupament i Solidaritat

Antoni Castellà i Núria de Gispert, aquest divendres
Antoni Castellà i Núria de Gispert, aquest divendres | ACN
06 de maig del 2016
Actualitzat a les 14:55h
Demòcrates de Catalunya ha fet la darrera crida a Convergència Democràtica (CDC) per tancar una llista de forces transversals per concórrer el 26-J. En nom del partit, Antoni Castellà ha proposat una candidatura que inclogui CDC, Reagrupament, MES, Solidaritat per la Independència i Demòcrates amb el nom de Junts per Catalunya. La llista hauria d’estar liderada per una figura independent de cap partit, i el segon lloc l’ocuparia algú de la força més gran, en aquest cas CDC.

Aquestes són les forces amb les quals un acord és possible, després que la CUP ja hagi dit clarament que no participarà en les eleccions espanyoles i que ERC hagi deixat clar que hi anirà amb una llista pròpia. En cas que la proposta de Junts per Catalunya no sigui acceptada, Demòcrates no concorrerà a les eleccions.  

Aquest és el criteri del partit, que Antoni Castellà ha explicat junt amb l’expresidenta del Parlament, Núria de Gispert, la diputada al Parlament Assumpció Laïlla i Elena Ribera, diputada al Congrés dins del grup Democràcia i Llibertat. Per Castellà, “l’únic sentit de participar en unes eleccions espanyoles és que siguin una drecera per desbloquejar el procés a Catalunya”. El partit va convocar ahir al vespre un comitè demòcrata nacional extraordinari, que estava previst inicialment pel dilluns, i que va acordar les línies generals de l’estratègia del partit.

Per Castellà, el context polític espanyol és irrepetible i cal aprofitar-lo, en un moment en què es produeix “una aplicació encoberta de l’article 155”. Per demòcrates, l’objectiu no és altre que aconseguir un referèndum vinculant. En el mentrestant, Castellà ha fixat les condicions per ser presents en les institucions espanyoles i incidir en el panorama que sorgeixi el 26-J: la retirada total de tots els recursos de l’Estat contra lleis catalanes, la retirada per part de la fiscalia de tots els processos oberts contra càrrecs electes per posar les urnes, i posar fi a l’ofec econòmic que pateix la Generalitat.