La CUP denuncia un Constitucional «al servei dels lladres i especuladors»

Fa una crida a defensar la Llei 24/2015 sobre habitatge i pobresa energètica | "Ja fa temps que el TC ha deixat de ser un tribunal per ser una prolongació del consell de ministres", ha sentenciat el diputat Benet Salellas

Roda de premsa de la CUP al Parlament
Roda de premsa de la CUP al Parlament | ACN
03 de maig del 2016
Actualitzat a les 12:22h
El grup de la CUP al Parlament ha sortit aquest dimarts en tromba en defensa de la llei 24/2015, amenaçada pel recurs presentat pel govern de Mariano Rajoy davant el Tribunal Constitucional (TC). Benet Salellas ha denunciat un TC “al servei dels lladres i especuladors” i ha fet una crida a la mobilització al carrer, però també a “una reacció forta de les institucions en obediència a la 24/2015”. La CUP ha demanat als ajuntaments que aprovin mocions a favor de la normativa sobre habitatge i pobresa energètica i “que el Govern tanqui files amb els ajuntaments i no col·labori amb les instàncies estatals”.

Salellas, envoltat de la resta de parlamentaris del seu grup, ha parlat del “caràcter excepcional del darrer episodi del TC contra la sobirania d’aquest Parlament”. Ha recordat que des del 2012, el Constitucional ha suspès 24 lleis, des de la normativa sobre matèries audiovisuals al primer decret sobre pobresa energètica, passant per la Llei de comerç, la Llei d’Aran, la d’impostos sobre habitatges buits o la llei de prohibició de grans superfícies.

“Ja fa temps –ha insistit Salellas- que el TC ha deixat de ser un tribunal, per esdevenir la prolongació del consell de ministres”. Segons la CUP, el Constitucional torna a demostrar que és un òrgan “que dóna l’esquena a les classes populars”. En la cimera d’aquesta tarda a Palau, la CUP espera que es decidiran les línies estratègiques i mesures concretes de defensa de la llei.  

Sobre les paraules del president Puigdemont, que va dir que el Govern preservaria “les bondats de la llei”, Salellas s’hi ha mostrat crític i ha dit que les va trobar “insuficients”, tot dient que sovint “el Govern s’arronsa. Per això nosaltres som aquí”. Ha defensat que, davant el recurs, cal actuar “com si aquesta llei continués vigent”.

Per dissabte hi ha prevista una manifestació dins de la campanya “Sense por” de desobediència envers l’Estat i obediència a les lleis que, com la 24/2015 "defensen la sobirania i els drets de les classes populars", segons la CUP.