ICV i el PSC coincideixen en veure «esgotat» el «full de ruta unilateral»

La nova direcció dels ecosocialistes es reuneix amb Miquel Iceta | La formació, que ja treballa per reeditar En Comú Podem, lamenta que la proposta de Compromís no hagi estat acceptada per Sánchez, “que podia, però ni volia ni el deixaven”

27 d'abril del 2016
Actualitzat a les 14:52h
Reunió entre la direcció d'ICV i la de PSC
Reunió entre la direcció d'ICV i la de PSC | ACN
La nova direcció d’ICV, sorgida de la darrera assemblea nacional, ha iniciat els contactes amb la resta de forces polítiques catalanes per exposar el seu projecte. Aquest dimecres els coordinadors Marta Ribas i David Cid s’han reunit amb una delegació del PSC encapçalada per Miquel Iceta. En acabar, Ribas ha constatat la coincidència amb els socialistes “al considerar que el full de ruta unilateral està esgotat”, com ho està, segons ella, el model social i nacional defensat des del Govern”. Però Ribas i Cid han explicitat la seva discrepància amb els socialistes en l’aposta d’Iniciativa pel referèndum acordat amb l’Estat.

Els dirigents d’ICV han proposat al PSC que s’afegeixen a l’acord pel referèndum que els ecosocialistes propugnen, on la distancia entre les dues formacions és clara i avui s’ha tornat a evidenciar al llarg de la reunió.

Cid ha elogiat l’intent fet per Compromís per intentar forjar un govern de progrés a l’Estat, que no ha estat acceptada per Pedro Sánchez, “que podia, però ni volia ni l’han deixat”, ha dit en referència a les pressions a les quals ha estat admès el secretari general del PSOE dins i fora del seu partit. Els coordinadors d’ICV han reclamat al PSOE que s’aclareixi davant la nova campanya electoral, i que digui amb qui vol pactar i per fer què.

Sobre la campanya electoral de cara al 26-J, David Cid ha dit que la seva formació està treballant per reeditar la fórmula exitosa d’En Comú Podem i ha assegurat que “sortim a guanyar”. Marta Ribas i Cid formen, junt amb Ernest Urtasun, el nucli dur de la direcció sorgida de l’assemblea nacional d’aquest abril.