​La «Catalunya Exterior»: 264.034 ciutadans catalans viuen a l'estranger

Durant el 2015 van marxar de Catalunya 31.054 persones, un 13,8% més que l’any anterior | Els principals països on resideixen són França, Argentina, Alemanya, Estats Units, Mèxic i Andorra

Mapa dels catalans que viuen a l'estranger
Mapa dels catalans que viuen a l'estranger | Cristina Garde
25 d'abril del 2016
Actualitzat el 29 d'abril a les 10:53h
Hi ha 264.034 ciutadans catalans que viuen a l’estranger, xifra que representa un increment interanual del 9,1%. França, Argentina, Alemanya, Estats Units, Mèxic i Andorra són els principals països acollidors. De fet, segons les últimes dades de l’Idescat, la major part es concentren al continent americà o a l’europeu, amb un 50% i un 45,6% respectivament. Amb una xifra molt inferior, s'hi troba Àsia, Àfrica i Oceania. En concret, d’aquells que viuen al continent americà, un 33% ho fa a l’Amèrica del Sud, on Argentina lidera el nombre de països acollidors. A Europa, viuen sobretot al país veí, França.
 
RÀNQUING DE PAÏSOS ON VIUEN MÉS CIUTADANS CATALANS

 
En total, durant tot el 2015 han marxat de Catalunya 31.054 persones, un 13,8% més dels que ho van fer durant l’any anterior. L'èxode, doncs, continua en augment. I on marxen principalment aquests ciutadans catalans? La majoria ho fa a destins europeus, sobretot a França, Alemanya i Regne Unit. L’Amèrica del Sud torna a ser l’altra zona escollida per tots aquells ciutadans catalans que han volgut iniciar aquest any passat una nova vida a l’estranger. En concret, el principal receptor és Equador, seguit d’Argentina.
 
PRINCIPALS PAÏSOS QUE HAN REBUT CIUTADANS CATALANS DURANT EL 2015


Més ciutadans que tornen als seus països d’origen
 
D’aquestes persones que han marxat, un 37,8% són nascuts a Catalunya. La majoria, un 42,41%, però, es troben entre aquells ciutadans empadronats a Catalunya que han decidit retornar al seu país d’origen. L’Equador n’és un exemple d’aquells països que han engegat polítiques per recuperar tots aquells ciutadans emigrants.
 
MIGRACIONS SEGONS EL LLOC D'ORIGEN. Durant l'any 2015

Arxivat a